woensdag 25 november, 2020 17:03
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
<p>Het oefengebied Marnewaard, deels op land, deels in de Waddenzee en deels op Schiermonnikoog, is &eacute;&eacute;n van de drie oefengebieden van de oefening &#39;Werewolf Resilience&#39;.</p>

Het oefengebied Marnewaard, deels op land, deels in de Waddenzee en deels op Schiermonnikoog, is één van de drie oefengebieden van de oefening 'Werewolf Resilience'.

(Foto: Ministerie van Defensie)

Grote militaire oefening met transportvliegtuigen en militairen begint maandag

Vanaf aanstaande maandag start een grote oefening van het Nederlandse leger, waarbij de Marnewaard in het noorden van onze provincie één van de drie oefengebieden is. Tussen die gebieden zullen Hercules-transportvliegtuigen van Defensie heen en weer vliegen in het kader van de oefening genaamd ‘Werewolf Resilience’.


De oefening vindt plaats van maandag 23 november en donderdag 10 december en zowel militairen van het Korps Mariniers, Korps Commandotroepen en de Luchtmobiele Brigade doen er aan mee.

Transportvliegtuigen zullen in heel Nederland hoor- en zichtbaar zijn
De C-130 Hercules transportvliegtuigen van Defensie zijn in deze periode hoor- en zichtbaar boven heel Nederland. De transportvliegtuig bemanningen trainen samen met de hierboven genoemde militairen in en boven Nederland. Normaal gesproken trainen zij in Yuma, Arizona, dat gaat dit jaar niet.

Allerlei verschillende facetten worden geoefend
Maar trainen en getraind blijven is wel belangrijk. De militairen oefenen touch and go’s, tactische naderingen, vlieghoogten en droppen van para’s en cargo. Allemaal termen die deze oefening aanbod komen. Defensie: “We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept: geen zorgen we lichten verschillende facetten van de oefening de komende twee weken toe.”

Wil je nu alvast wat meer weten over de oefening, check: https://www.defensie.nl/.../07/oefening-werewolf-resilience 

Meer berichten