Het officiële formulier voor het rijverbod van 24 uur voor de automobilist die onder invloed van THC zwalkend over de N31 reed.
Het officiële formulier voor het rijverbod van 24 uur voor de automobilist die onder invloed van THC zwalkend over de N31 reed. Foto: Wijkagent Bruinsma

Zes bekeuringen vuurwerkoverlast en THC-automobilist bekeurd

Algemeen

De politie van de Waadhoeke heeft afgelopen nacht zes bekeuringen uitgedeeld aan jongeren die voor vuurwerkoverlast zorgden in Franeker, bij Harlingen een automobilist aangehouden bekeurd omdat hij zwalkend over de N31 reed onder invloed van de synthetische drug THC en aan het eind van de nachtdienst moesten de agenten assisteren bij een reanimatie in Dongjum.

Wijkagent Bruinsma: “Afgelopen nacht een redelijk drukke noodhulp dienst gehad. Er was een grote groep jeugd in Franeker aanwezig. Ze zorgden voor veel overlast door het afsteken van zwaar vuurwerk. Door verschillende omwonenden werd er gebeld.  Bij het zien van de politie gingen ze er snel vandoor. Toch hebben we een zestal bekeuringen uit kunnen schrijven.”

Slingerende automobilist aangehouden
“Ook hebben we een controle uitgevoerd in Franeker bij een persoon die lachgas vervoerde in zijn auto. Hij voldeed aan alle voorschriften en was gecertificeerd om met gevaarlijke stoffen te mogen rijden. Op de N31 bij Harlingen hebben we een voertuig aan de kant gezet die slingerend over de weg reed.”

“Bij controle middels een wangslijmtest bleek dat de bestuurder onder invloed van THC reed. We hebben hem aangehouden en naar het bureau in Harlingen gebracht. Zijn auto werd in beslaggenomen omdat het de derde keer was dat hij hier voor werd aangehouden. Hem is proces verbaal aangezegd en een rijverbod van 24 uren gegeven.”

Reanimatie in Dongjum
“In Dongjum hadden we vervolgens een reanimatie van een oudere man in een woning. Zijn vrouw had gebeld. Samen met de ambulancemedewerkers er alles aan gedaan om de man er weer bovenop te krijgen maar helaas mocht het niet zo zijn.... Nu proberen wat te gaan slapen. Morgen weer een nachtje.”

Foto ter illustratie
Woonwagenlocatie Sneek wordt uitgebreid met 14 nieuwe standplaatsen Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 28 mrt, 13:28
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00