Afbeelding
Foto: Team Verkeer Noord-Nederland

Vier rijbewijzen afgepakt van Friese snelheidsovertreders

Politie

Het Team Verkeer Noord-Nederland heeft zondag de resultaten bekend gemaakt van snelheidscontroles op verschillende 60-kilometerzones in de provincie Friesland van afgelopen vrijdag. Er zaten flinke overtreders tussen bij wie van sommigen daarom het rijbewijs is afgenomen.

Motorrijbewijs afgenomen
Op It Sân bij het dorp Itens (gemeente Súdwest Fryslân) werd het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige motorbestuurder uit de gemeente Leeuwarden. Deze man reed met een gecorrigeerde snelheid van 125 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Tijdens die controleperiode werden drie autobestuurders bekeurd voor een snelheidsovertreding van meer dan 30 kilometer per uur.

Op de N7 te Sneek werd 1 autobestuurder bekeurd voor een snelheidsovertreding van meer dan 30 kilometer per uur. Op de Sondelerdyk te Sondel werd een autobestuurder bekeurd voor een snelheidsovertreding van 37 km/u. Ook hier is de toegestane snelheid 60 km/u. Deze bestuurder reed gecorrigeerd 97 km/u.

Rijbewijs Quad-bestuurder gevorderd
Van een 17-jarige beginnend bestuurder van een landbouwvoertuig uit de gemeente de Fryske Marren werd het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder reed op een Quad 69 km/u terwijl de maximale toegestane snelheid van dit voertuig 25 km/u is. Hij reed 41 km/u te snel. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u wordt bij deze voertuigen het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder was nog maar 10 weken in het bezit van een tractorrijbewijs.

Autorijbewijzen afgepakt, eentje zelfs 149 km te snel
Van een 33-jarige inwoner uit de gemeente de Fryske Marren werd ook het rijbewijs ingevorderd. Deze persoon reed met een gecorrigeerde snelheid van 110 km/u, 50 km/u te snel. Een 21-jarige bestuurder uit de Gemeente De Fryske Marren maakte het op de Sondelerdyk wel heel erg bont. Hij reed met een gemeten snelheid van 209 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd en is zijn auto in beslag genomen. In de auto zaten nog twee jeugdige passagiers. Tevens is deze bestuurder aangemeld bij het CBR voor het volgen van een educatieve maatregel.

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00