Afbeelding
Foto: Hotshot Photo

Enthousiaste Rugbyclub Sneek heeft eerste wedstrijd achter de rug

Sport

De enthousiaste mannen van Rugbyclub Sneek beleefden in het weekend hun vuurdoop, vuurproef, hun eerste echte officiële wedstrijd als kersverse rugbyclub. Met z'n allen in een touringcar met clublogo erop togen ze naar de Haarlemmermeer, voor een treffen met de lokale Hawks. De eigen verslaggever van de Sneker rugbyers heeft er een prachtig verslag van gemaakt, wat we je hieronder graag laten zien. Het luidt namelijk als volgt:

"Wat het nog mooier maakte is dat op een paar na, bijna iedereen voor 't eerst in z'n leven een rugbywedstrijd speelde! hoe vaak maak je dat nog mee dat ruim 3/4 van een team tegelijk aan z'n eerste wedstrijd begint. De spanning was vooraf dan ook te snijden. Maar goed dat we met z'n allen in onze eigen 0=AZWxivNyo5uYLPng8TAVYtWmQes0W6U0UWUOChWLD66kyZJtn9yFVAMt0mNAXRyWQhkliOvAMLEQx4PhoGUSfNtvD0xyKc2bjIaDZPXogOTgTujrWTfjEbY6ifxI5VJZfamU54Ta2zJqjlcWKcvfLNIsfHwP2OnNRn7J2Iy8XbhBrg&__tn__=kK-R" tabindex="0" target="_blank">ITS-Reizen.nl bus konden stappen met eigen RCS logo! top geregeld 0=AZWxivNyo5uYLPng8TAVYtWmQes0W6U0UWUOChWLD66kyZJtn9yFVAMt0mNAXRyWQhkliOvAMLEQx4PhoGUSfNtvD0xyKc2bjIaDZPXogOTgTujrWTfjEbY6ifxI5VJZfamU54Ta2zJqjlcWKcvfLNIsfHwP2OnNRn7J2Iy8XbhBrg&__tn__=kK-R" tabindex="0" target="_blank">Tegelzetbedrijf Cornelis de Jong!.

En dan gaat het fluitsignaal... de eerste seconden, de adrenaline neemt het over van de zenuwen en de eerste tackle... raak! en de volgende... en de volgende! De mannen (en vrouw) Rugby Club Haarlemmermeer Hawks die zo vriendelijk waren ons voor deze eerste wedstrijd uit te nodigen, moesten flink aan de bak voor dit nieuwbakken team uit Friesland. De openings try van de wedstrijd (en de eerste try voor het Herenteam!) was voor Max. Max, die pas 3 trainingen geleden voor 't eerst een rugbybal vast had verraste alles en iedereen met snelheid en souplesse."

"En er volgden nog meer prachtige acties, waarbij we ongetwijfeld mensen vergeten te noemen, maar toch een paar mooie momenten: Rick een prop die ook full back kan staan (en als een krokodil tackelt) kan ook scoren! als een bulldozer liep hij 2, 3 tegenstanders omver om vervolgens met een prachtige duik de try af te maken! Dimitri (aka Speedy Gonzalez) komt vanaf de full back positie, sprint het halve veld over en was niet te stoppen! Incasseren kan ie ook, alleen volgende keer beter de tegenstander niet op 't borstbeen opvangen... even op adem komen en ... door! want dat is ook rugby.

 Marco hier in actie te zien op de foto's, had al wat rugby jaren op de teller, legde zijn tegenstanders snaaihard neer en was zelf behoorlijk lastig te tackelen. top try!! en ook voor jou... geen tegenstanders opvangen met je kaak... hou 'm heel als je ooit nog vlees wilt eten en niet alles uit een rietje wilt zuigen... Albert Jan, de oprichter die net vader is geworden van een tweeling (en dus niet meer slaapt...) stond te popelen om te beginnen, zijn ervaring in 't veld zorgde voor de nodige orde in de chaos (we hebben nog wel wat te leren) en mooi om te zien hoe hij op positie 8 de scrum in balans houdt."

"En zo gebeurde er nog veel meer moois op 't veld. Stuk voor stuk heeft iedereen genoten en niet de laatste plaats ook het publiek dat helemaal mee naar Hoofddorp (of was 't nou Nieuw-Vennep?) was gekomen om de jongens aan te moedigen. Speciale vermelding voor Bauke die als een soort team mascotte verkleed was en de boel vanaf de zijlijn vriendelijk toeschreeuwde. Na het fluitsignaal bleek dat de Hawks de wedstrijd nipt gewonnen hadden. Gefeliciteerd Hawks! doen we dat over een jaartje nog eens over?"

"De derde helft was voor velen ook de eerste keer. Ook dat is rugby, samen met je tegenstander ff bij elkaar. Even aandacht voor elkaar, je drinkt wat met mekaar en deelt verhalen uit de oude doos (wanneer je die hebt...). Laatste hoogtepunt van de dag was toch wel de busrit terug, wat een feest! En naast spelen, blijken er ook heel wat spelers te zijn met zang talent! Daar gaan we nog veel plezier aan beleven, hoogste tijd dat er een liedboek komt. Wat een dag, wat een dag... we weten nu allemaal waar we 't voor doen. This is Rugby guys, welcome!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00