Afbeelding
Foto: Goitzen van der Veen

Sneekweek-concerten Bolwerk en Lewinski

Cultuur

Samen met podium Lewinski viert poppodium Bolwerk toch een beetje stiekem Sneekweek in 2020. Op zaterdag 1 augustus wordt het spits afgebeten door de Electric Hollers, inmiddels een welbekende blues/rock-sensatie uit onze eigen contreien. Het tweede concert is op 2 augustus met Jack Bottleneck en het derde en tevens slotconcert op 5 augustus is van The Beatles Sessions. In verband met corona zijn er slechts 50 kaarten per keer beschikbaar, online en aan de deur.

De Electric Hollers op 1 augustus brengen een muur van vintage sound en energie. De zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s slepen je mee naar vervlogen tijden.
De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op, met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop.

Samen met Friesland Pop
In februari 2020 bracht de band haar tweede album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. Het album is verkrijgbaar op CD, vinyl en de streamingdiensten. Dit concert wordt in samenwerking met Friesland Pop gepresenteerd.

Het tweede stiekem Sneekweek concert vindt plaats op zondag 2 augustus met Jack Bottleneck. Hij verwent de oren van het publiek met een gevarieerde set. Blues, bluegrass, countryblues, Americana; de ‘roots’ zullen voelbaar zijn. Rauw en authentiek. 

The Beatles Sessions
De stiekem Sneekweek concerten worden afgesloten op woensdag 5 augustus met The Beatles Sessions. Een vijfkoppige tribute aan de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek. Toen The Fab Four de hitlijsten aanvoerden warden de bandleden van The Beatles Sessions nog niet eens geboren, maar toch zijn de vijf heren besmet met de Beatlemania. Met passie, enthousiasme en oog voor detail spelen deze jonge honden de muziek van hun helden uit Liverpool.

De shows zijn een viering van het geweldige oeuvre dat The Beatles hebben nagelaten. Geen enkele show van The Beatles Sessions is hetzelfde, want de band heeft een repertoire dat meer dan negentig nummers omvat. Sinds december 2016 toert de band langs poppodia, (muziek)cafés en theaters in binnen- en buitenland. Het hoogtepunt: tien shows tijdens de International Beatleweek in het hol van de leeuw: Liverpool.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00