Afbeelding
Foto: Maartje Brockbernd

In Friesland halen 2012 collectanten € 112.537,59 op voor de Hersenstichting

Algemeen

Den Haag, 9 juli 2020 – De collecte van de Hersenstichting heeft weer meer dan €1,5 miljoen opgebracht. In Friesland hebben 2012 vrijwilligers gecollecteerd voor de Hersenstichting. Zij hebben samen ruim € 110.000,- opgehaald. De opbrengst wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. De Hersenstichting wil dat bereiken door te investeren in onderzoek, voorlichting en het verbeteren van de patiëntenzorg.

Collecte Hersenstichting verbreekt record

“We zijn onze collectanten en organisatoren heel dankbaar”, aldus directeur-bestuurder Merel Heimens Visser. “Deze opbrengst hebben we alleen maar kunnen bereiken met de hulp van al deze vrijwilligers.” Het is voor het 22e jaar op rij dat de totale opbrengst hoger is dan het jaar daarvoor.

De opbrengst wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. “Dat is noodzakelijk, want 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. En dat worden er in de toekomst helaas alleen maar meer”, aldus Heimens Visser. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat het aantal mensen dat lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson, of een beroerte krijgt, tot 2040 explosief zal stijgen. “Dat heeft een enorme impact op de samenleving”, aldus Heimens Visser. “Het is mooi dat we met deze opbrengst weer stappen kunnen zetten naar oplossingen voor hersenaandoeningen en een beter leven voor iedereen met een hersenaandoening en hun naasten.”

De collecte van de Hersenstichting vond dit jaar plaats in de laatste week van januari. Er liepen toen 19.000 vrijwilligers langs de deuren. De collecte van 2021 staat gepland van 1 februari t/m 6 februari. Nieuwe collectanten kunnen zich het hele jaar aanmelden via www.hersenstichting.nl/collecte. De Hersenstichting bekijkt de komende maanden hoe de collecte van 2021 coronaproof gehouden kan worden.

Over de Hersenstichting

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.

Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 19 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00
Afbeelding
Scouting Jambowa Bolsward adopteert Marinemonument Verhalen uit de buurt 25 mrt, 20:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 25 mrt, 12:00