maandag 3 augustus, 2020 23:13
Logo rondomvandaag.nl/Sneek

‘Dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Haal de wereld in huis!’

Benedetta uit Italië zoekt een gastgezin in Sneek

Eind augustus komt Benedetta (16 jaar) uit Italië naar Sneek. Via het programma ‘High School Holland’ van uitwisselingsorganisatie Travel Active zal Benedetta een schooljaar in Nederland verblijven en naar een middelbare school in Sneek gaan. De school is gevonden, nu zoekt de organisatie nog een gastgezin. 

 Benedetta stelt zich voor

Benedetta (16 jaar) is graag actief bezig en ze heeft als hobby’s zwemmen, fietsen, zeilen en koken. “Sinds mijn vijfde zwem ik, voornamelijk synchroonzwemmen. Mijn team en ik hebben meegedaan aan veel internationale wedstrijden en hebben vaak de eerste prijs gewonnen!” Ze zou het leuk vinden om voor haar gastgezin te koken. “Wat betreft eten kook ik vaak pasta en typische Siciliaanse gerechten. Het gerecht dat ik het beste bereid is pasta ragù. Ik hoop dat ik die een keer voor jullie mag koken!’’ Benedetta hoopt dat de ervaring onvergetelijk voor beide partijen zal zijn.

Bent u geschikt als gastgezin?

‘Leerzaam’, ‘verrijkend’ en ‘gezellig’ zijn de woorden waarmee gastgezinnen hun ervaring als gastgezin omschrijven. ‘’Onze student voelde vanaf dag een al als onze eigen zoon’’, vertelt een van onze gastouders. Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active. 

Benieuwd geworden?

Wilt u Benedetta of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0) 85 222 4810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org. 

www.travelactive.nl 

Meer berichten