Afbeelding

‘Talent’ Britt idolaat van de trompet

Algemeen

Wereld Talentendag op 15 juli

Omdat het op 15 juli Wereld Talentendag is, hebben we als talent voor Sneek en omgeving ditmaal in de muziekwereld gezocht en kwamen we uit bij de 16-jarige Britt van der Vliet. Zij is meer dan de helft van haar leven idolaat van de trompet en musiceert ermee in de Bigband Friesland, bij Advendo Sneek en af en toe bij het Fries Jeugdorkest. “Ik speel bijna dagelijks, alleen op vakantie niet”, lacht ze.

Talentvol zijn is wat haar betreft vooral plezier hebben in wat je doet, waardoor je het graag en veel doet en er daardoor een bepaald niveau mee haalt. Plezier is voor haar het allerbelangrijkst. Zo belangrijk zelf dat ze er – voorlopig – nog niet haar beroep van wil maken en kiest voor een HBO-opleiding Integrale Veiligheidskunde in Leeuwarden.

“Ik ben bang dat ik het plezier in trompet spelen kwijtraak zodra ik als professional aan de slag ga”, zegt ze. “Daarom ga ik niet naar het Conservatorium. Maar ik blijf sowieso trompet spelen hoor, ik vind het veel te leuk."

"Juist die variatie in verschillende muzieksoorten spreekt mij aan en nu kan ik het nog maken om bij verschillende bands in verschillende stijlen te spelen. Als ik beroepstrompettist word zal ik me verder moeten specialiseren om de fijne kneepjes beter onder de knie te krijgen.” Ze vindt het geweldig om nu nog lekker lichtvoetig te kunnen switchen tussen de klassieke muziekstijl van het Fries Jeugdorkest, de meer populistische herkenningsmelodieën van het showkorps van Advendo Sneek en de in haar woorden ‘bizarre jazz’ van Bigband Friesland.

“Elk genre heeft zijn eigen charmes. Bigband Friesland is zó bizar en anders dan normaal, dat het echt ontzettend leuk is. Advendo is qua muziek wat eenvoudiger, maar daar zit de uitdaging er vooral in dat je er ook bij moet showlopen en fysiek er een show van moet maken. Het klassieke van het Fries Jeugdorkest heeft ook weer zijn extra charme.”

Ze ziet zichzelf niet als een talent, maar als iemand die er veel plezier aan beleeft. Bovendien: “Music connects. Echt waar, je maakt vrienden omdat je allemaal van muziek houdt en raakvlakken hebt. Dankzij de muziek heb ik ook veel van Nederland gezien en ben ik ook naar het buitenland geweest, dat had ik nooit willen missen.”

Britt heeft ook nog twee jaar bij de Bogerman Bigband trompet gespeeld. “Het is echt genieten om met elkaar iets moois neer te zetten. Met muziek bezig zijn is bovendien ontspannend en dat is ook erg fijn.”

Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 10:19
Afbeelding
4 tips voor effectief time management binnen jouw bedrijf Algemeen 9 apr, 11:10