Afbeelding

vier workouts die je gewoon vanuit huis kan doen

Algemeen

Je moet thuiswerken. De sportscholen zijn dicht, dus veel motivatie om in beweging te komen ga je niet krijgen. Dit moet je niet toelaten want veel sporten is belangrijk voor je lichaam om fit te blijven. Voorkom dat je lichaam minder fit wordt door deze vier workouts te proberen vanuit huis.

  1. Pushups
    Misschien wel de meest voor de hand liggende optie, maar wel een ijzersterke oefening waarvoor je helemaal niet naar de sportschool hoeft om te doen. Je kan goed je triceps en borst trainen doormiddel van pushups. Je hebt een aantal versies van de pushup om andere delen van je spier te pakken. Probeer eens close grip voor de binnenkant van je borst en wide grip voor de buitenkant.


  1. Lunges
    Als je benen wil trainen zijn lunges een goede oefening. Hier train je bovenbenen mee. Doe ze in de gang of gewoon stilstaand. Gebruik gewichten bij deze oefening om druk op je beenspieren uit te oefenen. Squats zijn ook een goede oefening hiervoor. Je hebt hier geen gewichten voor nodig, maar je moet dit wel wat vaker herhalen om je spier ultiem te trainen. Als je geen gewichten hiervoor hebt, wees niet bang om hierin te investeren, want je moet waarschijnlijk nog wel even thuis werken.


  1. Ga hardlopen
    Als je geen lopende band in huis hebt kan je ook cardio trainen, door buiten te gaan joggen. Dit is ook goed voor je, want het is belangrijk om frisse lucht te krijgen. Ga niet joggen op plekken waar veel mensen samenkomen, want dat raadt het RIVM af.


  1. Planken
    Voor buikspieren heb je helemaal geen gewichten nodig. Met planken kun je jouw buikspieren en core sterker maken. Dat is belangrijk want een sterke core gaat jouw helpen om in de sportschool betere balans te krijgen. Ga twee minuten planken om je buikspieren te trainen, neem 30 seconden rust en herhaal dit twee keer. Als je in quarantaine een sixpack wil krijgen dan kan je dit best twee keer per
  2. week doen.

Het is belangrijk om fit te blijven. Het leven is op dit moment niet zoals je gewend bent. Maar onthoud dat het goedkomt en blijf natuurlijk in beweging.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00