Afbeelding

Jazzmatinee met Montis, Goudsmit & Directie in Poppodium Bolwerk

Cultuur

SNEEK -Zondagmiddag 22 maart as worden liefhebbers van swingende en dansbare soul/jazz ruimschoots op hun wenken bediend door Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie.De heren troffen elkaar op sessies en constateerden een gesmeerde combo te zijn. Zodoende werd besloten om vaker samen het podium te bestijgen. Zo geschiedde: het trio speelde op de Zwarte Cross, Mañana Mañana, in Frankrijk en op Aruba.

Op 5 december 2019 presenteerden Montis, Goudsmit & Directie hun debuutalbum ‘Taste Of Culture’ (Zip Records) in Paradiso, Amsterdam. Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton Goudsmit zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Drummer Cyril Directie stookt het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk gebracht als eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. 

Jarenlang bestormde hij energiek en inventief de (inter)nationale podia met New Cool Collective en de Ploctones. Drummer Cyril Directie gaf heel Nederland drumles tijdens een uitzending bij DWDD, was in 2019 kandidaat bij De Slimste Mens maar is vooral bekend vanwege zijn spel bij onder meer de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch en Postmen.

Informatie

Wanneer: Zondag 22 Maart

wat: Jazzmatinee met Montis Goudsmit & Directie

15.00 uur / vvk € 10,- zaal € 13,-

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00