Afbeelding

Comedy club Sneek, Friese Lente en John Coghlan's Quo in Poppodium Bolwerk

Cultuur

SNEEK - Het drukke Bolwerk weekend start vrijdagavond met stand-up comedy in het café van poppodium Bolwerk. De beste comedians uit de regio en de rest van Nederland trakteren deze avond op goede grappen, scherpe meningen en verrassende zienswijzen.

Elke editie is er een andere line-up, bestaande uit twee stand-up comedians, een opkomend talent en een MC.

Van 7 tot en met 14 maart is het Friese Lente, een week waarin de Friese popmuziekscene veelvuldig van zich zal laten horen. In samenwerking met Friesland Pop en de Popkelder presenteren vanavond drie bands uit Sneek en omstreken zich: Anquest, Locked Out en Switchbone. 

Overdag opent de Popkelder (Havenstraat 7A, Sneek) zich tussen 14:00 en 17:00 voor publiek. Onder meer Locked Out zal in de middag een optreden verzorgen in hun eigen oefenruimte, om in de avond een optreden in Het Bolwerk te verzorgen. Een unieke gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen!

Anquest begeeft zich in de progressieve rock/metal-hoek en bestaat uit zanger Mario van Veen, toetsenist André Hazenberg, ook bekend van de lokale symfonische rockband Time Exposure, en gitarist Robin Schingenga, sinds jaar en dag te vinden aan de zijkant van het Bolwerk-podium als monitortechnicus. 

Locked Out is een echte female fronted rockband, die een grote variëteit aan rockklassiekers uit heden en verleden zal laten horen. Dat wordt een feest der herkenning. Locked Out zal de zaal opzwepen en tot een kookpunt brengen. 

Switchbone is een echte gitaarband die zowel eigen werk als covers zal laten horen. De bandleden vormen een hechte eenheid, die live staat als een huis en de pop/rock ongecompliceerd en zonder ‘opgeklopte branie’ ten gehore brengt.

John Coghlan, de originele drummer van Status Quo zal zondagmiddag met zijn band een groot aantal nummers spelen waarmee de legendarische Britse rockgroep tussen 1962-1981 furore maakte.

‘Whatever You Want’, ‘Roll Over Lay Down’, ‘Down Down’, ‘In The Army Now’, ‘Pictures Of Matchstick Men’, ‘Rockin’ All Over The World’; het is slechts een handjevol Quo-krakers. De band scoorde meer dan twintig top-tiennoteringen in Engeland. Ook in Nederland was Status Quo zeer succesvol.

De groep werd in 1962 opgericht door Francis Rossi en Alan Lancaster, toen nog onder de naam The Spectres. John Coghlan en Rick Parfitt kwamen de gelederen versterken. Na een paar naamswijzigingen, waaronder Traffic Jam, werd eind 1967 gekozen voor Status Quo.

De periode tussen 1962 en 1981 met ‘The Frantic Four’ staat bekend als de klassieke periode van de band. Coghlan verliet Status Quo in 1982. Hij had toen meegespeeld op veertien albums, waaronder Live! uit 1977. De drummer werkte daarna samen met diverse artiesten, waaronder Partners In Crime, Noel Redding (ex-Jimi Hendrix) en Eric Bell (ex-Thin Lizzy). Daarnaast vormde hij met Phil Lynott, Roy Wood en Chas Hodges de supergroep The Rockers. Ook had hij zijn eigen band: John Coghlan’s Diesel.

In 2013 and 2014 kwamen Coghlan, Rossi, Parfitt en Lancaster weer samen voor de Status Quo Frantic Four Reunion Tours, met uitverkochte optredens overal in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Coghlan neemt je opnieuw mee naar de gloriejaren van Status Quo, nu samen Mick Hughes (gitaar, zang), Rick Chase (bas, zang) en Rick Abbs (gitaar, zang).

Vr. 13 MRT 2020 - Comedy club Sneek

20.00 uur / vvk & zaal € 8,50

Za. 14 Maart 2020 - Friese Lente met Anquest, Locked out, switchbone

21.00 uur / gratis 

Zo. 15 MRT 2020 - John Coghlan's Quo

15.00 uur / vvk € 17,- zaal € 20,-

Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 7 uur geleden
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00