Afbeelding
Foto: Eigen inzending

Sportbedrijf Drachten organiseert de maand van aangepast sporten!

Sport

DRACHTEN - Sport en bewegen in Smallingerland moet voor iedereen beschikbaar zijn, ook voor mensen met een beperking. In 2020, het jaar dat Smallingerland zich European City of Sport mag noemen, zet Sportbedrijf Drachten de maand november in het teken van aangepast sporten. 

Samen met vertegenwoordigers van sportverenigingen, -aanbieders, onderwijs en zorginstellingen is de eerste stap gezet naar een concrete invulling van de maand van aangepast sporten. Het is voor de doelgroep een stuk lastiger om de juiste sport te vinden, omdat niet iedere aanbieder past bij de individuele behoefte. Met diverse partijen wil het Sportbedrijf een programma ontwikkelen waarbij kennismaken met aangepast sporten centraal staat. 

‘Iedereen doet mee’ is een steeds belangrijker wordend thema”, aldus Nynke den Heijer (Beleidsmedewerker gemeente Smallingerland). “Binnen alles wat we doen, zoals in het lokaal sport- en beweegakkoord en de Inclusie Agenda van Smallingerland”. 

Kim Assen, programmamanager Smallingerland European City of Sport: “Met trots kan ik terugkijken op een geslaagde eerste bijeenkomst. Het is mooi om te zien hoeveel energie er vanuit de groep is om gezamenlijk toe te werken naar een maand vol activiteiten op het gebied van aangepast sporten”. 

Aansluiten bij dit initiatief 
Naast de aanwezigen kunnen ook partijen die niet aanwezig waren aansluiten. “Hoe meer partijen aanhaken bij dit initiatief, hoe breder en succesvoller we als Sportbedrijf deze maand kunnen “vieren en organiseren”, aldus Assen.

De komende maanden zal met alle betrokkenen een programma ontwikkeld worden, zodat in november iedereen kan kennismaken met het sportaanbod speciaal voor deze doelgroep. 

Meer informatie over de maand van aangepast sporten kunt u binnenkort vinden op www.smallingerlandcityofsport.nl  

Afbeelding
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00