Afbeelding

Sporten onder begeleiding met Bootcamp

Sport

Goed voor je lichaam zorgen is belangrijk voor een gezond leven. Het is interessant om te zien dat een 'sport' als Bootcamp daarin in een duidelijke behoefte voorziet. Want je sport onder deskundige begeleiding, je raakt niet zo snel geblesseerd als in een wedstrijdsport, en je beweegt in groepsverband dus je kunt lief en leed met elkaar delen als je dat wilt. Eén van de Bootcamp-aanbieders in Sneek is het bedrijf Bewegenzondergrenzen.

"Bootcamp bestaat alweer een aantal jaren en zal ook best lang blijven bestaan, het duurt langer dan de gemiddelde hype", zegt instructeur Gerrit van Solkema. Eén van de succesfactoren is het gezellig in de buitenlucht onder begeleiding sporten, op je eigen niveau. En vergeet ook het weer lekker speels als een kind in de buitenlucht kunnen zijn.

Vier jaar bezig in Sneek
Hij en zijn collega Michael van Dijk zijn nu vier jaar bezig. "Daarvoor zijn we beiden leraar Lichamelijke Opvoeding geweest. Tijdens onze eigen opleiding deden we al aan Bootcamp, alleen heette het toen 'Plantsoentraining' of 'Buitentraining'. We hebben dus al heel wat ervaring met alle facetten van Bootcamp en alles wat je bij de deelnemers tegen kunt komen. De ene deelnemer moet je bijvoorbeeld iets afremmen, een ander moet je juist iets meer pushen."

Ziedaar het belang van de begeleiding. Want bij sporten in je eentje gaat de een te ver in zijn sportbeleving en krijgt blessures, terwijl een ander niet ver genoeg gaat en nooit een verbetering bereikt. De deskundige begeleiding zorgt ervoor dat beide type mensen bij het Bootcamp wel aan zichzelf fysiek verbeteren zonder blessures toekomen.

Vanaf de Wijde Noorderhorne
Bij Bewegenzondergrenzen(.nl) beginnen de trainingen vaak op de eigen locatie aan de Wijde Noorderhorne. Eerst binnen even wat krachtonderdelen doen en dan daarna naar buiten voor de meer cardio gerichte bewegingen, uiteraard ook weer in combinatie met kracht en souplesse. Op speelse wijze liefst, richting Wilhelminapark of andere delen van de (binnen)stad.

Gerrit: "Alleen als het echt slecht weer is, blijven we de hele Bootcamp binnen, dan zet ik bij ons een circuit uit en doen we daar de oefeningen. Maar in principe is het: hup, naar buiten!" Lekker de frisse buitenlucht in. Ze hebben twee groepen voor volwassenen en eentje voor kids. Ook voor kinderen is het leuk, lekker legaal overal op en af klimmen.

"De ene keer sport je lekker op het gras, dan weer in het zand, je bent altijd buiten bezig. Michael en ik kennen vanuit onze achtergrond en omdat we voortdurend op internet de nieuwste trends volgen ontzettend veel mogelijkheden om de trainingen mega gevarieerd te houden. Dan blijft het voor iedereen telkens uitdagend en verrassend en ook zorgen we ervoor dat mensen van alle niveau's met elkaar kunnen samenwerken."

Afbeelding
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 10:19
Afbeelding
4 tips voor effectief time management binnen jouw bedrijf Algemeen 9 apr, 11:10
Afbeelding
Swingend Friso Sneek poule winnaar na 3-0 zege op Regioteam Djopzz Zwolle Sport 8 apr, 09:08