Afbeelding

Tijdens EHBO-cursus ben je actief bezig je medemens te helpen

Algemeen

SNEEK - Steeds minder mensen volgen een EHBO-cursus, dat constateert Stichting EHBO Sneek E.O., terwijl er steeds meer EHBO'ers nodig zijn. Naast dat zij altijd in staat zijn de juiste hulp te bieden ondersteunen ze veel evenementen. Lisanne Westhoff van Stichting EHBO Sneek E.O.: "Tijdens de cursus ben je actief bezig je medemens te helpen."

"Door de steeds strenger wordende wet- en regelgeving omtrent evenementen zijn er steeds meer EHBO'ers nodig," legt Lisanne uit. "Dat terwijl er steeds minder mensen zijn die een EHBO cursus volgen en daarna op een evenement wil hulpverlenen. We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die ons hiermee willen helpen."

Tijdens de EHBO-cursus leer je een groot aantal handelingen die je kunnen helpen wanneer er een ongeluk gebeurt in jouw bijzijn: "Het kan iedereen gebeuren en het kan overal gebeuren. Als er iets ergs gebeurt dan wil je gelijk kunnen handelen en niet met je handen in je haar zitten. Een EHBO-cursus geeft je handvatten om gelijk in actie te komen. Je bent actief bezig om je medemens te helpen." 

Stichting EHBO Sneek E.O. geeft geregeld EHBO-cursussen en het nieuwe cursusseizoen begint bijna weer. Lisanne: "Je leert van alles. Van kleine ongelukjes tot levensbedreigende situaties. Binnen het EHBO-diploma valt onder andere  kinder-EHBO, reanimatie en verbandleer Tijdens de cursus leer je de theorie en oefenen we in de praktijk." 

Na een EHBO-cursus kun je je opgeven om mee te helpen bij evenementen. "Zonder EHBO'er is er geen feest, zo kun je dat stellen. Stichting EHBO Sneek E.O. heeft een aantal jaarlijkse evenementen waar we staan, zoals de wielerronde en de fietselfstedentocht. Daarnaast staat we ook vaak bij bijzondere evenementen. Vorig jaar stonden we bijvoorbeeld op de kermis van de Sneekweek én het imaginarium festival. Je komt overal en je neemt een kijkje achter de schermen."

Wilt u ook leren wat te doen bij een ongeluk, er zijn nog een aantal plekken vrij voor de basiscursus. Ga voor meer informatie naar www.ehbosneek.nl

Afbeelding
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00