woensdag 23 september, 2020 04:44
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto:

'Werklust gaat vruchten afwerpen'

SNEEK - Trainer Paul Raveneau weet het zeker: het harde werken tijdens de drie trainingen per week en de wedstrijd in het weekend gaat voetbalclub ONS Sneek van de onderste regionen in de derde divisie afhelpen. "Ik weet zeker dat het zijn vruchten gaat afwerpen."

Voetballers laagvlieger ONS Sneek zien kansen op prestaties in derde divisie
De tweede helft van het voetbalseizoen is net weer begonnen, dus spelers en begeleidingsstaf van ONS Sneek weten nu meer van de tegenstanders die ze gaan treffen. "We weten dat we niveau genoeg hebben om te kunnen gaan winnen. Maar dan moeten we zelf ook een hele wedstrijd scherp kunnen zijn. We maken nog net te vaak kleine fouten die op dit niveau meteen worden afgestraft. Dat zijn van die leermomenten."

Voetballers met veel kwaliteiten
"Ik zie elke week dat wij goede voetballers met veel kwaliteiten hebben, dus het gaat gewoon een keer goed komen." ONS Sneek startte dit seizoen met een jonge onervaren ploeg die volgens Raveneau nog wat 'vlieguren' moe(s)t maken om op het hoge derde divisie-niveau mee te kunnen. Het leergeld lijkt nu betaald en de vruchten zouden nu geplukt moeten kunnen worden in de vorm van punten op de ranglijst.

"Wij zijn ook helemaal niet in paniek. De jongens gaan er ook gewoon vol voor tijdens elke training, we hebben lol en doen ons uiterste best. Dat siert ze. Daarom zie ik het ook nog steeds zitten. Sterker nog: als ONS Sneek is mijn achtertuin had gelegen was ik ook volgend seizoen gebleven want het bevalt me goed bij de club." Raveneau heeft elf jaar ervaring bij verschillende betaald voetbalclubs opgedaan en heeft het uitstekend naar zijn zin bij de semi-professionals/amateurs van ONS.

Beleidsplan voor alle trainers ONS
"Er is net weer een beleidsplan gepresenteerd waarmee we over de hele linie bij alle trainers een hoog niveau nastreven. Daarin gaan we specifiek en gericht vanuit de wetenschap aan bepaalde onderdelen werken. Ik vind het heel bijzonder dat elke jeugdtrainer elke maand vrijwillig een avond investeert in het verhogen van zijn of haar kennis en vaardigheden. Dat tekent de sfeer en beleving in de vereniging."

Paul Raveneau is voor volgend seizoen op zoek naar een andere club, Jan Vlap is al aangesteld als trainer voor volgend seizoen met een contract voor drie jaar.

Hij wil volgend seizoen naast zijn 32-urige werkweek in de zorg ook tijd hebben om zijn gezin met opgroeiende zoon en dochter mee te maken. De Groninger merkt dat de reistijd van Groningen naar Sneek uiteindelijk toch over de hele week gezien veel tijd in beslag neemt.

"Ik blijf altijd in het voetbal, ik ben en blijf altijd super ambitieus, vind het gewoon een erg mooi vak om trainer te zijn en vind voetbal een geweldig boeiend spel. Ondanks de stand op de ranglijst heb het bij ONS Sneek ook geweldig naar mijn zin, want iedereen werkt met veel inzet en plezier."

Meer berichten