Afbeelding

'Sociale verbinding en feestvieren'

Algemeen

SNEEK - Sneker carnavalsvereniging Oeletoeters is volop bezig met toewerken naar het feest en de optocht door het centrum van Sneek in februari. Elroy van der Meer is dit jaar Prins Carnaval. Sociale verbinding zoeken en samen feestvieren zijn belangrijke thema's.

Prins Carnaval van de Oeletoeters Elroy van der Meer:
Elroy (39): "Ik zoek graag de verbinding tussen mensen en betrek ook graag anderen bij het feest. Mede daarom hebben we als Oeletoeters een Fancy Fair georganiseerd, die 2650 euro heeft opgeleverd voor Stichting Leergeld." Stichting Leergeld ondersteunt ouders financieel, zodat hun kinderen in de maatschappij kunnen meedoen met schoolreisjes, bij sportverenigingen, culturele activiteiten, muzikale activiteiten en vereniging en zij dus geen sociale achterstand krijgen maar gewoon mee kunnen doen met iedereen.

Zorgen voor elkaar
Dat goede doel sluit dus perfect bij het idee en gevoel van Prins Elroy aan. In het dagelijks leven begeleidt hij mensen met een verstandelijke beperking, in een woonvorm van Stichting Philadelphia in Sneek. De bewoners zijn tussen de 18 en 32 jaar en krijgen 24 uur per dag zorg. Zorgen voor elkaar en sociaal bezig zijn doet Elroy dus al graag.

De spullen die overbleven na de Fancy Fair? "Die hebben we verdeeld onder andere goede doelen in Sneek zoals bijvoorbeeld de voedselbank, de kringloopwinkel en de speelgoedbank." De kleding ging naar Dorcas. Oftewel alles is aan goede doelen besteed.

Van elkaar leren
Elroy doet graag iets voor anderen, maar leert ook graag van anderen. Hij zoekt namelijk de verbinding met andere carnavalsverenigingen in Nederland. "Van elkaar leren, leren hoe zij het doen, hoe zij bijvoorbeeld zorgen voor voldoende vrijwilligers. Non-profit organisaties hebben moeite met vinden en behouden van vrijwilligers en uiteraard speelt dat ook bij ons."

"We zijn met zijn allen – vrijwilligers en leden van de Oeletoeters - in een bus naar Limburg en Brabant geweest, in februari gaan we naar Duitsland." Zulke bezoekjes werken verbindend en zijn goed voor de onderlinge band. "Samen feestvieren is het mooiste wat er is."

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de Sneker carnavalsclub. De website www.oeletoeters.nl en de facebookpagina geven veel informatie en de activiteitenagenda kun je er vinden.

Optocht op 22 februari
Zaterdagmiddag 22 februari is de 44-ste optocht van de Oeletoeters door het centrum van de stad. Ervoor en erna vinden verschillende leuke activiteiten plaats, die kun je vinden op de facebookpagina en de website. Aanmelden met een wagen of als verklede groep of eenling kan ook altijd nog.

Het is druk voor Elroy, maar het is genieten. "Ik moet goed mijn energie verdelen tussen mijn dagelijks werk en de carnavalsvereniging. Maar het is heel mooi en dankbaar werk en heel gezellig. Heerlijk dus!"

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00