Afbeelding

Ondernemend Bolsward wil meer voor de troepen uit lopen

Zakelijk

Bolsward - Met de beste en gezondste wensen, ook voor zij die het even niet makkelijk hebben, begon ad-interim voorzitter Niels Engelmoer donderdag zijn nieuwjaarsspeech in De Wijnberg. Hij had een groot aantal toehoorders, de opkomst was geweldig en toonde de betrokkenheid van de Bolswarder ondernemers.

Engelmoer vertelde hoe hij tot ad-interim was benoemd. ,,Na mijn dankwoord vorig jaar op de algemene ledenvergadering aan voorganger Fer Grijmans kwamen er een paar Bolswarders bij mij met "Dou kest wel un aardig woordsje doën, is voorzitter niks foor dy".  

Na deze introductie ging hij door op het huidige bestuur. ,,Een leuke club ondernemers om mee te besturen, vergaderingen die goed draaien, waar de humor en respect met elkaar verweven zijn en waar serieus vergaderd wordt''. Engelmoer: "Er is echt heel veel inzet, ook van andere vrijwilligers die de VOB rijk is. Hulde daarvoor!"

Inmiddels zijn er in het afgelopen half jaar de nodige voorbereidingen getroffen om komend jaar een nieuwe periode in te gaan. Engelmoer vertelde dat er werkvelden benoemd zijn binnen het VOB (bestuur). En dat aan die werkvelden, o. a. binnenstad, bedrijventerrein, wonen & werken, toerisme, één of meerdere bestuursleden en/of VOB-leden gekoppeld zijn. Doel is om binnen deze werkvelden diepgang te vinden en zo per werkveld een visie te ontwikkelen. "Dán kun je plannen maken en zij die een plan hebben hebben een voorsprong", aldus de duidelijke  voorzitter.  ,,Het zou eigenlijk ook iets voor Bolsward in het algemeen moeten zijn, dergelijke plannen, waardoor je voor de troepen (gemeente) uit loopt en niet er achteraan. Uiteindelijk willen we als ondernemersvereniging middenin en pal voor de Bolswarder samenleving staan, er zijn immers veel raakvlakken en belangen.''

Een cruciaal werkveld is communicatie, zeker als je een visie cq plannen wilt uitdragen. Voor dit werkveld zoekt het bestuur naar leden (of aspirant-leden) die communicatie in hun dna hebben, al dan niet beroepsmatig.  "Al kunnen we intern ook nog wel wat communicatie gebruiken hoor, daar is behoefte aan", gaf Engelmoer aan dat het werkveld communicatie een belangrijk onderdeel van de VOB moet worden.

Tot slot deed Engelmoer de oproep aan de Bolswarder ondernemers en bedrijven om te kijken wie er naast je onderneemt en of die al is van de VOB. ,,Een grotere club betekent meer specialismen waar we een beroep op kunnen doen en daarmee slagvaardiger kunnen handelen en meer daadkracht kunnen tonen. Ook belangrijk is om meer inkomsten te kunnen genereren, waardoor we meer kunnen doen, ook in de zin van samenwerking en onderlinge activiteiten.'' Daarmee gaf Engelmoer gelijk aan wat een VOB-lid er voor terug kan krijgen.

"Met meer structuur, voor de troepen uit lopen, een plan hebben, dit communiceren en dat gedragen door meer leden kan ondernemend Bolsward met vertrouwen het komende decennium in", zo besloot Engelmoer zijn speech.

Hierna werd er genoten van een buffet met snert en broodjes worst, keurig verzorgd door de Wijnberg. Er werd nog gezellig met elkaar gesproken waar rangen en standen er niet toe deden. Het mixte allemaal lekker en dat maakte de avond compleet.

Lid worden of aanmelden communicatie: info@ondernemendbolsward.nl

Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00