Afbeelding

Uniek: twee clubs in Noordelijke divisie

Algemeen

SNEEK - De voorjaarscompetitie begint volgende week weer voor de vier tafeltennisclubs uit het verspreidingsgebied van Rondom Sneek. Het is uniek dat er twee clubs op het Noordelijke divisie-niveau uitkomen. ODI uit Oudega is er net naartoe gepromoveerd en MTV'14 uit Easterwierrum speelde er al een jaar. De andere twee clubs tafeltennissen in de Friese competitie, te weten Effect'78 uit IJlst en YOS uit Ysbrechtum.

Het in 1971 opgerichte TTV ODI uit Oudega is dankzij het kampioenschap in de eerste klasse van Fryslân afgelopen najaar gepromoveerd naar de Noordelijke tweede divisie poule B. Met de komst van Feddy Minkes van Delta Impuls naar MFC It Joo in Oudega maken de ODI'ers Anko Baarda, Eelke Cramer, Jan Ale Maat en Richard Klein nog meer kans op handhaving.

ODI start vrijdag de 24ste
Zelfs een strijd om het kampioenschap behoort tot de mogelijkheden in hun klasse met vijf teams uit Fryslân (Buitenpost), Groningen en Drenthe. Vrijdag 24 januari vanaf 20.00 uur start de competitie met een thuiswedstrijd in It Joo, tegen Buitenpost.

In de andere Noordelijke tweede divisie, poule B, komt MTV'14 in actie. Geen Friese derby's dit jaar voor hen, maar allemaal opponenten uit Groningen en Drenthe. MTV'14 miste nipt promotie naar de Noordelijke eerste divisie. Promotie is nu geen optie, want de club is enkele goede spelers kwijtgeraakt. Kiril Nedelchev keert waarschijnlijk terug naar Bulgarije en Drachtster Lennart Janssen kiest voor een andere hobby. Steven Pieter IJkema (goed voor 81 % winst) is veel weg voor zijn werk.

MTV'14 begint op de 22-ste
Daarom komt MTV'14 met twee enthousiaste debutanten van 19 jaar naar voren in MFC De Tysker: Brendan Bosschieter uit Wommels en Willem Koopmans uit Britswert. Vaste krachten Lennert Keuning en Johan Vogelzang completeren het team. Woensdag 22 januari is het eerste duel: vanaf 20.15 uur thuis tegen Emmen 2.

Ysbrechtumers in eerste klasse
TTV YOS uit Ysbrechtum heeft zich vorig najaar gehandhaafd en komt daardoor dit voorjaar ook weer uit in de hoogste klasse van Fryslân, in de eerste klasse. Oudgedienden Jan Wierda en Pieter Zondervan tafeltennissen er met youngster Jelmer Venema en met Edwin Hazelaar en hun kansen op handhaving lijken er goed uit te zien. In het sfeervolle doarpshûs Ús Nije Formidden in Ysbrechtum kun je vanaf de bar de sportieve wedstrijden bekijken en dat maakt het al jaren lang tot een sfeervolle locatie.

IJlsters gaan voor kampioenschap
Het eerste team van tafeltennisclub Effect'78 uit IJlst is afgelopen najaar gedegradeerd uit de derde klasse en mag weer voor het kampioenschap in de vierde klasse gaan. Dat is de laatste jaren het verhaal van Effect'78: schipperen tussen beide klassen. Kopman Christian Wahle, goede tweede Alex Matei, Kelvin Schaap en Jan van den Berg zullen bij hun maandagavondse thuiswedstrijden in de IJlster sporthal Utherne uiteraard ook weer met veel plezier en inzet hun best doen.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00