Afbeelding
Foto: Ruben Timman - NOWORDS.NL

De EO komt 9 januari naar Lollum

Algemeen

LOLLUM - In het Friese Lollum staat de Greidhoeke Kathedraal al jaren leeg, ondanks de inspanning van lokale kerkgangers en dorpsbewoners. In het EO-programma NieuwLicht zoekt Tijs van den Brink met een team van experts naar een oplossing. Lukt het om een plan te bedenken waardoor de kerk behouden blijft?

Op 9 januari presenteren de betrokken experts de plannen. Publiek is daarbij van harte welkom! De avond begint om 18.30 uur en vindt plaats in de Gereformeerde Kerk te Lollum aan de Waaxenserweg 4. De avond wordt muzikaal ondersteund door muziekvereniging ASAF en shantykoor 'Sterk Spul'. Rond 20.15 uur is de avond afgelopen.

Tijdens deze avond worden opnames gemaakt voor de uitzending van NieuwLicht over leegstaande kerken, die op 4 februari wordt uitgezonden op NPO 2.

Niet alleen in Lollum, maar in heel Nederland speelt het probleem van leegstaande kerken. Voor de helft van de 7000 kerken in Nederland dreigt leegstand of sloop. Vooral in krimpgebieden betekent dit een groot verlies voor de dorpsgemeenschap. De Greidhoeke Kathedraal is het startpunt van een zoektocht naar nieuwe initiatieven op het gebied van herbestemming.

Meer informatie is hier te vinden

Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 32 minuten geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00