zaterdag 19 september, 2020 01:54
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto:

Jeu de boules: sport of spel?

In uw omgeving is veel aan sport te beleven en iedereen kent de plaatselijke voetbal- of korfbalclub. Toch zijn er in de buurt ook genoeg kleine verenigingen, van misschien iets onbekendere sporten, die u willen verwelkomen en u alles wil vertellen over hun sport. Rondom Sneek geeft graag de ruimte aan deze verenigingen om zichzelf voor te stellen. Dit keer vertelt meneer Gerritsen over zijn Club de Petanque Sneek "La Boule au But"

Men vraagt zich wel eens af, is Jeu-de-Boules nu een spel of een sport. Goed beschouwt is dit echt een sport met spelregels. Net als bij het voetbal is er een doel en daar moet de bal in. Bij Jeu-de-Boules is het doel om je boule zo dicht mogelijk bij het butje te plaatsen, zodat je dichter bij ligt dan de tegenstander en dan het liefst met meerdere boules want elke boule die dichter bij het butje dan je tegenstander ligt, telt als punt. Je speelt met je maat samen elk met 3 boules, dus samen heb je 6 bouls en zal je dus 6 punten kunnen maken.

Technisch en tactisch
Maar je tegenstander zal er alles aan doen dit te verhinderen, De spanning zit hem dus in het spel dat je tactisch en technisch moet kunnen gooien om je tegenstander geen kans te geven. Hieruit blijkt dus dat er veel spanning en uitdaging zit in deze sport, Er word wel eens een partijtje gespeeld op een camping, maar dan is het echt een spel, wanneer we spreken over een wedstrijd is dit echt een ander verhaal. Want dan wil je winnen en wil je geen kans geven aan de tegenpartij.

Niet zomaar een spelletje
Zo zie je dat een simpel spel toch moeilijker is dan dat het lijkt en dat er meer bij komt kijken. Ik daag iedereen uit om eens te komen spelen om u te laten ontdekken dat dit niet zomaar een spelletje is maar een serieuze sport. Deze sport die door duizenden mensen dagelijks gespeeld wordt.

Een beetje spanning is gezond
Ik ben er van overtuigd dat de meerderheid van de mensheid geen idee heeft hoe dit spel in wedstrijdverband gespeeld wordt en hoeveel spanning dit op levert in positieve zin, want een beetje spanning is goed voor een mens. De sfeer er omheen is ook van groot belang, daar hechten wij veel waarde aan, zodat het niet een en al spanning is maar ook ontspanning en daarom besteden zeer veel mensen hun aandacht aan deze sport.

Meer berichten