Broerekerk-Kerststal  002  23-12-2004
Broerekerk-Kerststal 002 23-12-2004 Foto: Tonnie Siemonsma

Zevende lustrum voor kerststal in Broerekerk

Algemeen

BOLSWARD – Alweer voor de 35e maal zorgt het trio Anton van der Weide, Titus Hettinga en Hans Bouwsma voor de ,levende' kerststal in de Broerekerk. Dit drietal krijgt daarbij de steun van Hans Kroese en Piet van der Werf.

De opbouw van de kerststal begint al op woensdag 18 december. Op vrijdagavond 20 december, 's avonds om 19.00 uur, gaat de ,levende' kerststal voor het publiek open. De kerststal is vanaf die vrijdagavond tot en met zondag 29 december voor het publiek te bewonderen. De openingstijden zijn van s'morgens 10.00 uur tot 's avonds 21.00 uur.

,,Behalve op kerstavond, 24 december, dan is de kerststal tot middernacht te bezichtigen'', vertelt Anton van der Weide, die verder opmerkt dat ,,voor het eerst sinds 15 jaar de kerststal bevolkt wordt door de originele beelden van Henk Bijlsma. De voormalige stadsomroeper heeft de beelden beschikbaar gesteld aan de Broerekerk kerststal''.

Nadat vorig jaar al een fairy bell de Broerekerk fraai in het licht zette, heeft de commissie dit jaar, met steun van de Vereniging Ondernemend Bolsward, er twee fairy bells aan toegevoegd. Samen met het kerstgroen, al jaren beschikbaar gesteld door Tuincentrum Walinga, de pakken stro en houten landbouwhekken zorgt dit weer voor een sfeervolle Broerekerk. Evenals in voorgaande jaren komt de ezel van de boerderij van Titus Hettinga en zorgt Tseard Dijkstra uit Folsgare voor de kudde schapen.

Zoals elk jaar staat achterin de Broerekerk een bus, waarin bezoekers een gift kunnen deponeren. Mede dankzij het vele bezoek is de opbrengst meestal voldoende om de noodzakelijke kosten van voer en onderhoud te betalen.   

Optreden?

De kerststal jaarlijks omlijst door allerlei optredens van koren en muziekgroepen. ,,Koren, korpsen, muziekgroepen , maar wel akoestisch, kunnen zich aanmelden bij Anton van der Weide, tel. 06 21871122.

Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00