zaterdag 11 juli, 2020 17:01
Logo rondomvandaag.nl/Sneek

Kerstconcert Fries Mannen Ensemble met sopraan Judith Sportel

SNEEK - Het Fries Mannen Ensemble o.l.v. dirigent/saxofonist Jan Brens houdt zijn traditionele kerstconcert op zondag 8 dec. 2019 om 15.00 uur in de Doopsgezinde kerk te Sneek. Gasten zijn de bekende sopraan Judith Sportel en haar partner dirigent/pianist Jimco Zijlstra. Begeleider van het mannengezelschap is pianist Oeds Wijnsma uit Leeuwarden.

Judith Sportel is afgestudeerd aan het conservatorium van Zwolle en kreeg nationale bekendheid in de TV-programma's "Nederland Zingt". Haar repertoire is veelomvattend, van klassiek en religieus tot film-en musicalsongs. Al jarenlang treedt zij op bij het Fries Mannen Ensemble. Tevens heeft zij meegewerkt aan één van de vier CD's van het ensemble. Haar partner Jimco Zijlstra is muziekdocent aan het Oranje College te Zoetermeer. Tevens is hij dirigent van het Veenendaals Mannenkoor, het Harderwijks Mannenkoor en het Nederlands Concert Mannenkoor. Hij is afgestudeerd aan het Koninklijk Haags Conservatorium.

Oeds Wijnsma is één van de pianisten van het ensemble. Hij studeerde aan het conservatorium van Groningen. Ook bij andere koren van Jan Brens is hij de vaste toetsenist.

Het 12-koppige Fries Mannen Ensemble bestaat ruim 11 jaar en werd op advies van de dirigent en koorlid Koop Lammertsma opgericht. Men zingt voor goede doelen. Hoofddoel is een meisjesschool op Sri Lanka. Hier worden mishandelde, misbruikte en verwaarloosde kinderen opgevangen en begeleid naar een veiliger toekomst!

Het repertoire van deze middag is deels traditioneel en bevat ook nieuw ingestudeerde kerstliederen. Bijna alle werken werden gearrangeerd en soms van nieuwe teksten voorzien door Jan Brens, die tevens weer op sopraan en alt saxofoon zal soleren.

De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor het goede doel van het Fries Mannen Ensemble. Eveneens zijn er CD's te koop van het ensemble. Kom vroeg, want vol is vol!

Meer berichten