Jannah Loontjes
Jannah Loontjes Foto: Martin Dijkstra

Lezing Jannah Loontjes in Filosofisch Café Sneek

Cultuur

SNEEK - Filosofe Jannah Loontjes houdt op 19 november een lezing in het Filosofisch Café Sneek. Vanaf 20.00 uur zal zij in zalencentrum "De Walrus" het onderwerp "Als het over liefde gaat" op filosofische wijze behandelen.In deze lezing zal Jannah zich buigen over de vraag wat het betekent om "vrij"te zijn.

Dit naar aanleiding van haar meest recente boek "Als het over liefde gaat". Met haar geliefde ging zij al wandelend door Umbrië op zoek naar een gevoel van vrijheid, in het wandelen én in de liefde. Hoe deed dat haar nadenken over verschillende filosofische definities van en overpeinzingen over vrijheid?

Als schrijfster voor o.a. het Filosofisch Magazine werpt zij in haar column de volgende vragen op: Is het ritme van het dagelijkse typen achter een schrijfbureau een grotere vrijheid dan vakantie vieren? Hoe kunnen we de dwang van schoolvakanties, gewoontes en verwachtingen met een eigen verantwoordelijk leven en in vrijheid met een eigen keuze bewerkstelligen? Is vrijheid de kern van onze menselijkheid; hoe neem je als mens de verantwoordelijkheid voor je eigen leven op? Als ik er voor kies niet met mijn geliefde samen te wonen; kan dit dan als voorbeeld gelden voor andermans relaties en vormen van samenleven? Waarom is het antwoord op deze vragen vaak zo benauwend?

Jannah Loontjes is schrijfster, dichteres en filosofe. Zij promoveerde op haar proefschrift Popular Modernism. Ze geeft les en schrijft o.a. voor Trouw, De Groene Amsterdammer en NRC.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00