Afbeelding
Foto: Geau Veste

Genieten aan de Geau: Bouw luxe appartementen gestart

Zakelijk

Sneek - De bouw van het luxe appartementencomplex Geau Veste is deze zomer gestart en het markante golvende gebouw zal in de zomer van volgend jaar gereed zijn om te bewonen. De eerste appartementen van de 27 zijn al verkocht. Wat je ervoor krijgt als bewoner? Prachtig uitzicht op het vaarwater tussen Sneek en IJlst, je boot(je) vlakbij aanmeren in een nog aan te leggen overzichtelijke jachthaven en je auto mag je onder de Geau Veste in de parkeerkelder op je eigen plek neerzetten.

De betonvloer van de parkeergarage is inmiddels gestort, aan de wanden wordt gewerkt en zo krijgt de door Penta Architecten getekende bijzondere 'Veste' langzaam maar zeker zijn uiteindelijke vorm. De kelder wordt deels onder de grond gebouwd, waardoor de woonkamers van de appartementen op de begane grond anderhalve meter boven het maaiveld uitsteken. Friso Bouwgroep uit Sneek bouwt de veste, de verkoop van de appartementen wordt door Makelaardij Sneek verzorgd.

Website en Youtube-presentatie
Hoe luxe de appartementen zijn, kun je zien op de website www.geau-veste.nl en ook in het op Youtube geplaatste filmpje door Penta Architecten krijg je een uitstekend beeld van hoe het gebouw, de omgeving en de binnenkant eruit gaat zien. Op de website staan de verschillende appartementen en bijbehorende prijzen overzichtelijk gerangschikt.

De Geau Veste vormt samen met het project ………. het eerste onderdeel van fase 2 met betrekking tot de upgrading van het gebied op en rond de IJlsterkade, langs de Geau. Bij ……. wordt de overzichtelijke jachthaven aangelegd, waar je niet alleen heel handig je boot of sloep kunt aanmeren je kunt er ook gewoon wandelen of of op een bankje zitten. Het ontbreken van bebouwing op dat gebied zorgt ook voor een prachtig uitzicht vanuit de appartementen op het vaarwater van de Geau.

Waardevaste investering
Vanaf het balkon van elk appartement heb je een prachtig zicht op de Gaeu, om maar te zwijgen over het uitzicht vanaf de penthouses op de hoogste etage. De kwaliteit van de Geau Veste – in combinatie met de upgrading van de omgeving – zorgt ervoor dat het gebied alleen maar mooier gaat worden en de investering in een koopappartement waardevast is zoals dat heet.

Gebied wordt verfraaid
Voor de rest van het gebied op en rond de IJlsterkade zijn ook al plannen en is het verfraaien en opknappen een kwestie van tijd. "De gemeente Súdwest Fryslân heeft ons uitstekend bijgestaan bij het vorm geven van de plannen. De gemeente wil het gebied graag opknappen maar kan dat niet alleen", zegt Wim Nijholt van ontwikkelaar It Uleboerd BV.

De Geau Veste wordt gebouwd op het voormalige PTT/NUON-terrein. Het nieuwe wooncomplex heeft een naam gekregen die refereert aan het verleden waarin de IJlsterkade zich ontwikkelde langs waterweg de Geeuw (Geau) tot aan de vroegere stadsmuren (vesten) van de stad.

Moderne onderhoudsarme appartementen
Wonen in de Geau Veste betekent wonen in een modern onderhoudsarm appartement, in een waterrijke omgeving dicht bij het bruisende centrum van Sneek. Bijna alle voorzieningen van het centrum zijn te voet of met de fiets te bereiken vanuit de 'Veste'.

De 27 exclusieve appartementen zijn verdeeld over drie etages met op de vierde etage drie penthouses. Er zijn in totaal 7 verschillende woningtypen met elk een eigen karakter. De woningen variëren in grootte van 92,8 tot 96,3 m², het balkon en de berging in de kelder komen hier nog bij. Bij elk appartement is minstens één eigen parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage.

Duurzaamheid is belangrijk.
Daarom is bij de Geau Veste gekozen voor veel energiebesparende voorzieningen. Zo zijn de wanden en vloeren geïsoleerd, heeft elk appartement het comfort van vloerverwarming en zijn de ramen en deuren voorzien van HR++ glas. Natuurlijk heeft het duurzame wooncomplex zonnepanelen, LED-verlichting en een energiebesparende lift.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00