Afbeelding

G.J. Douma Holding uit Sneek voortaan Koninklijk

Zakelijk

SNEEK - G.J. Douma Holding uit Sneek mag zich voortaan Koninklijk noemen. Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok maakte dat vrijdag bekend bij de viering van het honderdjarig bestaan van het bedrijf. Het is de 32ste organisatie in Fryslân die dit predicaat krijgt.

In juni 1918 start Geert Douma aan de Lemmerweg een ijzerhandel in de werkplaats van de wagenmakerij van vader Jan Annesz Douma. Samen met de broers Sippe en Geert werd daar de kiem gelegd van Douma Staal in Sneek. Sinds drie generaties is de familie eigenaar van Douma Staal. Inmiddels is het bedrijf gevestigd aan de Pieter Zeemanstraat 5 met de heer G.J. Douma als directeur. Het bedrijf is tegenwoordig een toeleveringsbedrijf van staalprofielen die worden gemaakt volgens tekening van de opdrachtgever.

Naast Douma Staal is er ook het bedrijf Douma Edelstaal, gesitueerd aan de Lorentzstraat, met als handelsnaam Fisher Edelstaal. Hier worden roestvaststalen profielen gemaakt. Levering vindt hoofdzakelijk plaats aan Nederlandse opdrachtgevers maar incidenteel ook aan buitenlandse bedrijven. Douma Staal heeft 105 fte in dienst. Kernwoorden van het bedrijf zijn eerlijkheid, dienstbetoon, menselijke bewogenheid en innovatie.

Commissaris Brok noemt het bedrijf een voorbeeld van de kracht van de Friese familiebedrijven, die diep geworteld zijn in onze maatschappij. Het is dit soort bedrijven dat de stad Sneek maakt tot het A-merk dat het op economisch terrein is. Ook gaf hij complimenten voor het sociale klimaat in het bedrijf en de inzet voor de mienskip.

Afbeelding
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00