Afbeelding
Foto: Bas Uterwijk

Nieuwe brochure en start kaartverkoop Cultuur Kwartier Sneek

Cultuur

SNEEK - Huub Stapel, Scapino Ballet Rotterdam, Nienke Plas, Van Dik Hout en Dikkie Dik. Het aankomende seizoen van Cultuur Kwartier Sneek (CKS) barst uit haar voegen met gelauwerde artiesten, verrassende nieuwkomers en acts uit binnen- en buitenland. Het complete programma van Theater Sneek voor 2019-2020 staat in de nieuwe CKS-brochure die binnenkort verschijnt. Daarin zijn ook de andere onderdelen van CKS opgenomen: Poppodium Bolwerk, Kunstencentrum Atrium, projectbureau Akte2 en Zakelijk/Verhuur. De reguliere start kaartverkoop vindt plaats op zaterdag 25 mei om 11.00 uur.

De CKS-brochure wordt dit jaar niet zoals gebruikelijk huis-aan-huis verspreid in de gemeente Súdwest-Fryslân, maar op adres toegezonden. Dit om papierverspilling tegen te gaan. De brochure valt bij een kleine 30.000 adressen op de mat. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start vervolgens op 25 mei om 11.00 uur. Wie de CKS-brochure niet ontvangt, kan vanaf nu een exemplaar aanvragen op theatersneek.nl of deze ophalen bij Theater Sneek.

Vanaf nu staat het volledige programma van Theater Sneek ook online. Dit valt samen met de vriendenverkoop, die op zaterdag 18 mei van start is gegaan. Kaarten worden op deze dagen online en aan de kassa van Theater Sneek verkocht. Het is vanaf dinsdag 28 mei ook mogelijk om telefonisch kaarten te bestellen voor het nieuwe seizoen. Dit om de eerste run op kaarten goed te kunnen afhandelen.

Programmamanager Sylvia van der Berg tekende voor het tweede jaar op rij voor het programma van Theater Sneek. Een uitdagende klus. "Voor aankomend seizoen heb ik uiteraard weer mijn best gedaan om een mooie afwisseling en balans te vinden tussen het bekende, populaire aanbod en pareltjes die voor het grote publiek nog onbekend zijn. Maar het blijft spannend hoe het publiek reageert. Gelukkig is afgelopen jaar opnieuw gebleken dat het publiek uit Súdwest-Fryslân Cultuur Kwartier Sneek weet te vinden."

Vertrouwde namen als Bert Visscher, Tineke Schouten en Brandweerman Sam zijn ook dit seizoen van de partij. Verder wordt de succesvolle Topzondag met Koffiegeur-reeks, met kamer- en klassieke concerten van musici uit de regio, voortgezet. Nieuw is de stamtafel van het project Giest Mei? Dit project biedt 55-plussers en hun mantelzorgers de gelegenheid om op een ongedwongen manier andere cultuurliefhebbers te ontmoeten voorafgaand aan voorstellingen en shows. Ook wordt er speciaal aandacht besteed aan een aantal highlights, uitgelicht via inleidingen door de programmeur. Van der Berg: "Naast het samenstellen van het programma vind ik het erg leuk om na te denken over het creëren van een totaalbeleving. Ik wil hier met dergelijke initiatieven een positieve bijdrage aan leveren."

Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 18 apr, 09:06
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 17 apr, 10:48
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00