zaterdag 5 december, 2020 22:45
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

De Fysiotheek

  Zorg & Welzijn

De Fysiotheek is een vooruitstrevende praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie in Brouwershaven en Scharendijke. Ons team bestaat uit zeer ervaren fysiotherapeuten en manueel therapeuten met diverse specialisaties. Wij hanteren zeer ruime openingstijden op onze hoofdlocatie in Brouwershaven, op werkdagen van 08:00 tot 22:00 en op zaterdag van 08:00 tot 12:00. Op de locatie in Scharendijke zijn wij werkzaam in huisartsenpraktijk de Waag op maandag en woensdag avond van 18:00 tot 22:00. Tevens komen wij indien nodig bij u aan huis.


De laatste periode zien wij een forse toename van pijnklachten bij mensen die in verband met de corona maatregelen thuiswerken. Zij krijgen klachten aan hun arm, nek, schouders en rug. Tevens benaderen bedrijven ons steeds vaker om een passend advies en herstelprogramma te maken voor hun werknemers.

“Veel mensen hebben hun thuiswerkplek niet op orde” zegt manueel therapeut Loes van der Sluijs. “Mensen die dagelijks uren achter een laptop werken, krijgen last. Voor een goede werkhouding zijn een laptophouder, een los toetsenbord en een losse muis nodig. Net als een ergonomische bureaustoel en een goed afgesteld bureau”. Voor een goede werkplekanalyse en advies schakelen wij Femke Kostense in van Ergotherapie Schouwen-Duiveland. 

De meeste klachten zijn vrij makkelijk te behandelen volgens van der Sluijs. “Met vier behandelingen, specifieke oefeningen, adviezen en tips. Maar veel mensen wachten te lang om de fysiotherapeut of manueel therapeut te consulteren. Dat maakt klachten erger en moeilijker snel te verhelpen”. 

Volgens van der Sluijs kan de thuiswerker zelf al veel doen om klachten te verminderen of te voorkomen. “Neem tijdens het werken korte pauzes waarin je beweegt, probeer niet de hele dag te zitten, werk ook staand, en ga naar buiten in de pauze of doe hierin oefeningen om de strekbeweging van je gewrichten te oefenen”. In een stoel zitten we voornamelijk voorover, de wervelkolom en de heupen zijn gebogen en inactief. Dit geeft al snel klachten, ons lichaam is dynamisch en niet gemaakt om lang in één positie te zitten”. Doe thuis oefeningen die je rug en heupen op strekken en de bilspieren activeren”. 

“Tevens is het belangrijk om het lichaam sterk te houden. Wij zien veel mensen met stijve spieren. Een stijve spier is in bijna alle gevallen een zwakke spier. Om zijn functie te behouden zal de zwakke spier zich vast gaan zetten wat een vervelende pijn geeft. Dit zien we vaak bij de monnikskapspier op de schouders en in de grote bilspier, die bij verzwakking rugpijn geeft. Met een relatief simpel oefenprogramma wat de klant thuis uit kan voeren zijn deze klachten vrijwel altijd binnen 2-3 weken  verholpen”, aldus van der Sluijs.

Bent u benieuwd wat onze therapeuten voor u kunnen betekenen?

Bel 0111851404 of stuur ons een email naar info@defysiotheek.nl

De Fysiotheek Brouwershaven        
Nieuwstad 18
4318 BN Brouwershaven

De Fysiotheek Scharendijke
Dijkstraat 32
4322 AB Scharendijke

0111851404 | info@defysiotheek.nl | www.defysiotheek.nl

Meer berichten