maandag 30 november, 2020 00:17
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
<p>Kliniek Voorne-Putten</p>

Kliniek Voorne-Putten

(Foto: )

Kliniek Voorne Putten Speciale aandacht voor hand- en polschirurgie

  Zorg & Welzijn

Bij plastische chirurgie denken we al snel aan cosmetische operaties zoals facelifts en borstvergrotingen. Toch is dit niet het gros van de werkzaamheden die een plastisch chirurg verricht. Bij Kliniek Voorne Putten bestaan de meeste werkzaamheden namelijk uit hand- en polschirurgie.


Hellevoetsluis – Plastisch en reconstructief chirurg John van der Werff en zijn team verzorgen honderden hand- en polsoperaties op jaarbasis. Hij vertelt erover: “Kliniek Voorne Putten is een kliniek voor plastische chirurgie. Wat mensen niet verwachten, is dat wij ook heel veel handchirurgie doen. Denk aan aandoeningen als het carpaal tunnel syndroom, dupuytren (een koetsiershand) en ganglion (een bobbel aan hand of pols). Uiteraard verzorgen wij ook de nodige cosmetische operaties, maar genoemde ingrepen doen we verreweg het meest.”   

Alles op één locatie

Een behandeling in een zelfstandige kliniek heeft een aantal voordelen ten opzichte van een behandeling in het ziekenhuis. Buiten dat het contact over het algemeen wat persoonlijker is en de locatie kleinschaliger, is de zorg vaak efficiënter. “We proberen mensen in onze kliniek te ontzorgen. Normaal gesproken moeten mensen via de huisarts naar het ziekenhuis en volgen er allerlei verwijzingen voor ze behandeld worden. Wij proberen zo veel mogelijk op één locatie te doen.” Met name voor het carpaal tunnel syndroom (CTS) is dat een goede optie. De landelijke richtlijnen zijn aangepast. CTS hoeft niet meer per se door een neuroloog vastgesteld te worden. Bij mijn weten zijn we de eerste kliniek in Nederland die zelf de echo en diagnostiek doet. Dat scheelt veel tijd en kosten. Zeker wanneer de afstanden naar het ziekenhuis groter zijn, is dat voor mensen echt een voordeel.” 

Korte wachttijden

In dat geval hebben patiënten alleen met de huisarts en met de kliniek te maken. Dat is prettig en het bespaart kosten. Bovendien is de wachttijd een stuk korter. In het ziekenhuis kan het zomaar zijn dat u voor een behandeling negen tot twaalf weken moet wachten voor een eerste consult. Bij Kliniek Voorne Putten zijn er bijna geen wachttijden. Meestal is het mogelijk om binnen een week een afspraak te maken voor een consult. Behandeling kan daarna ook binnen één à twee weken ingepland worden. 

Hoogste kwaliteitseisen

Kliniek Voorne Putten heeft afspraken met alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars en werkt alleen met in Nederland opgeleide en BIG geregistreerde plastisch chirurgen, die allemaal lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).
In de kliniek wordt gebruik gemaakt van moderne, zeer geavanceerde apparatuur en er is een volledig uitgeruste behandelkamer welke aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Een veilig en geruststellend gevoel!

www.kliniekvoorneputten.nl

Meer berichten