maandag 30 november, 2020 00:12
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

10 Jaar Geusje’s Stee

  Zorg & Welzijn

Op 13 november bestaat zorgboerderij Geusje’s Stee alweer 10 jaar. 10 Jaar geleden zijn we begonnen met twee cliënten, 3 konijnen en 5 kippen. We waren er heel trots op, dat we aan de zorgboerderij konden beginnen. Na een half jaar zijn we ook begonnen met logeren en kregen we steeds meer aanmeldingen van kinderen die wilden komen. We waren iedere zaterdag open voor de dagopvang en om de week ook op woensdagmiddag. De meeste kinderen die wilden komen, waren van de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Inmiddels is de zorgboerderij uitgebreid en bieden we dagopvang, logeren en dagbesteding aan. We zijn vijf dagen per week geopend en in de vakanties zijn we elke dag open.


Er is inmiddels een hoop veranderd op de boerderij, de dieren zijn uitgebreid met geiten, schapen en ezels. Er is ook een mooi speeltoestel geplaatst, de heg is vervangen door een mooie schutting en we zijn nog steeds bezig om te kijken wat voor dingen we eventueel kunnen verbeteren etc.

Met de dagbesteding maken we leuke cadeautjes die wij weer kunnen verkopen, van dit geld kopen we speelgoed of materialen waar we weer mee kunnen werken. Op dit ogenblik zijn we hard aan het sparen voor een buitentafeltennis-tafel. Via facebook kunt u ons volgen, daarop is te zien wat voor cadeautjes we zoal maken en verkopen aan u. Op het ogenblik is er ook een vrijwilliger bezig die samen met een aantal van de jongens bloembakken kan maken van steigerhout. 

Leuk weetje over de naam. Veel mensen vragen ons hoe wij aan de naam Geusje’s Stee komen. De legende gaat dat jaren geleden, de Geuzen die op weg naar Brielle onderweg waren, op het terrein van de Geusje’s Stee hebben overnacht. 

Zorgboerderij Geusje’s Stee
Korteweegje 52
3244AL Nieuwe Tonge
06 47 48 21 44
www.geusjesstee.nl

Meer berichten