Jolanda van Dijke
Jolanda van Dijke

Meubelstoffeerderij Jolanda van Dijke, dat knapt op

Zakelijk

Sint Maartensdijk – Het voorjaar is aangebroken, we krijgen weer meer zin om aan de slag te gaan met klussen in en om huis. Eindelijk die stoel eens opnieuw laten bekleden of de kussens van de boot of caravan vernieuwen? Peter en Jolanda van Dijke van de gelijknamige meubelstoffeerderij staan graag voor je klaar.

Jolanda’s opa begon ooit net na de oorlog met het maken van kapokmatrassen. “Dat ging over in het maken van kussentjes en later het bekleden en stofferen van meubelen. Het bedrijf is over gegaan op mijn ouders en later zijn wij er weer ingerold,” vertelt ze. “Toen mijn ouders het deden, hadden we heel veel grote stacaravans. Nu is dat weer anders en hebben we ons gespecialiseerd in het werk voor boten. Dat waren vroeger kleine bootjes, tegenwoordig zijn het steeds vaker grotere plezierjachten. Zo ontwikkel je steeds verder. In principe doen we eigenlijk alles dat met stof, leer of kunstleer bekleed is. Zowel repareren als vernieuwen en ontwerpen.”

Boten en caravans

Jolanda en Peter hebben zich naast thuismeubilair gespecialiseerd in caravankussens en bootkussens. Zeker die laatste hebben vaak nogal te lijden onder weersomstandigheden. Ze worden nat, drogen weer op, komen in aanraking met zout water en temperatuurschommelingen. Op den duur gaat het weer erin zitten en raken ze versleten.

“Wij bekijken of ze nog hersteld kunnen worden of dat ze geheel vernieuwd moeten worden. Peter komt altijd alles persoonlijk inmeten en mallen. Tussen door wordt er gepast en als het klaar is leveren we de kussens bij de mensen af.”

Werkwijze

Wie iets wil laten bekleden, wordt van harte uitgenodigd om een afspraak te maken. “Mensen bezoeken onze beklederij of wij komen naar hun boot of caravan toe. Afhankelijk van de staat waarin de kussens zich bevinden, bepalen we wat er hersteld en/of vernieuwd moet worden en op welke wijze. Dat geldt natuurlijk ook voor meubilair zoals banken en fauteuils. Je hebt bij ons een grote keuze in materialen, kleuren en dessins. Samen zoeken we deze uit.” Jolanda haalt veel voldoening uit haar werk, het is echt een passie. “Het leuke is om van iets dat versleten is, weer wat heel moois te maken, zodat je er weer jaren plezier van hebt. Zeker als iemand erg gehecht is aan een meubelstuk, er zit vaak ook een stukje emotionele waarde in. Tot slot vinden we het belangrijk dat de prijs kwaliteit verhouding klopt, we willen iets moois maken voor een goede prijs. Dat is het uitgangspunt.”

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk