Arjan (links) en Ries werken aan de mantelzorgwoning in Ouddorp
Arjan (links) en Ries werken aan de mantelzorgwoning in Ouddorp

Uw familie dichtbij huis met een mantelzorgwoning

Zakelijk

Nieuwerkerk – Zorgbouw Zuidwest uit Nieuwerkerk is gespecialiseerd in de bouw van mantelzorgwoningen aan huis. Een uitkomst voor wie zijn of haar zorgbehoevende familielid graag dichtbij heeft. Veel mensen zijn echter niet op de hoogte van de vele mogelijkheden. We namen daarom een kijkje bij een van de unieke projecten van Arjan Bom en Izak van Klinken in Ouddorp.  

Bij een woning in Ouddorp zijn Arjan Bom en Ries, de zoon van zijn compagnon Izak, bezig met de afbouw van een mantelzorgwoning. De woning is achterin de tuin van het woonhuis geplaatst. De vader van de opdrachtgever komt er te wonen. Arjan vertelt: “Deze woningen zijn allemaal prefab, het grootste deel van de bouw bereiden we voor in onze werkplaats. In feite zijn het allemaal losse schotten die in elkaar passen. Hierdoor kun je ook gemakkelijk variëren in grootte.” Deze woning is 72 m2, maar zowel groter als kleiner is ook mogelijk. Het is maar net wat de wensen zijn.

Veel mogelijkheden

In dit geval was de wens om veel licht in huis te creëren. Vandaar de raampartijen en  openslaande deuren aan de achterzijde. Ook komt er vloerverwarming in voor extra comfort. Veel mensen hebben vaak geen idee van de vele mogelijkheden, weet Arjan. “We kunnen de woning volledig aanpassen aan de behoefte van de bewoner. Denk aan alles gelijkvloers en de toepassing van schuifdeuren, wat erg prettig is voor mensen met een rolstoel of rollator.” De buitenzijde is bekleed met keralit en de kozijnen zijn van kunststof. Dat maakt de woning ook nog eens praktisch onderhoudsvrij.” Iedere woning wordt afgewerkt opgeleverd, zelfs het schilderen kan gedaan worden.  

Dankbaar werk

“We ontzorgen onze opdrachtgevers zoveel mogelijk en vormen één aanspreekpunt in het hele project. We nemen bijvoorbeeld ook de vergunningaanvraag uit handen,” legt Arjan uit. Een belangrijk punt volgens Arjan is dat de keuze voor een mantelzorgwoning niet meteen betekent dat alle zorg overgenomen hoeft te worden door de familie. “Men kan gewoon aanspraak maken op thuiszorg. Dat is mogelijk met een doktersverklaring die getuigt dat er een zorgvraag is.” Een mantelzorgwoning is steeds vaker dé oplossing. “Ons werk is zo dankbaar, mensen zijn heel blij als de woning gerealiseerd is en hun familielid erin kan. Ze vinden het soms ook een moeilijke stap om te zetten, maar het levert zoveel voordelen op, voor beide partijen. Je kunt zorgen voor een ouder, maar andersom kan die ouder oppassen op de kleinkinderen en heeft dan direct gezelschap. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”  

www.zorgbouwzeeland.nl

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk