vrijdag 7 augustus, 2020 02:59
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Boris tijdens het freerunnen
Boris tijdens het freerunnen (Foto: PR)

ZomerOndernemers verschuift naar herfstvakantie

  Zakelijk

Zierikzee - Stel je krijgt een startkapitaaltje, begeleiding en verzekering en een coach helpt je met het opzetten van je eigen bedrijf. Dat kan zomaar, want het project ZomerOndernemer 2020 gaat in de herfstvakantie van start. “Normaal gesproken gaan wij langs scholen om over ZomerOndernemer te vertellen en draaien we het project in de zomervakantie, maar dat kon nu niet."

Cleopatra O’bryan, coördinator van het project is aan het woord: "We draaien het project nu in de herfstvakantie en we vullen het anders in dan in voorgaande jaren. Zo zijn er groepsopdrachten, die de groepsband versterken en die gieten we in een andere vorm.” In de afgelopen jaren kregen heel wat jongeren tussen de 14 en 23 jaar oud een zetje naar het ondernemerschap. De een begon een eigen frietkraam, een ander startte als tolk Frans, DJ, nagelstyliste en zo waren er in de afgelopen jaren telkens minimaal 20 deelnemers met evenzoveel ideeën.

Regiowinnaar

Boris Odinot (24) uit Zierikzee was vorig jaar de regiowinnaar van Zeeland, met zijn bedrijf ‘Freerunning Zeeland’ en hij is erg enthousiast over ZomerOndernemer. “Ik ben nog steeds bezig met mijn huidige bedrijf, en ik wil nóg een bedrijf opzetten na mijn studie.” Wat Boris aansprak bij ZomerOndernemer is de wekelijkse meeting, waarin de deelnemers elkaar vertellen over hun bezigheden. Dat levert motivatie op om aan de slag te gaan. Daarnaast heb je een blijvend netwerk. Boris: “Als je tegen een probleem aanloopt, heb je twintig mede-ondernemers die enthousiast meedenken. Je krijgt ook allerlei cursussen, wat betreft aftrekbare kosten ging er een wereld voor me open.”

Ondernemerschap ervaren

“Het doel is niet het bedrijf dat je opzet,” benadrukt Boris. “Het gaat erom dat je het ondernemerschap ervaart. Mensen denken vaak dat het opzetten van een bedrijfje erg moeilijk is. Maar als je, zoals ik, al heel lang bezig bent met iets en daar goed en ervaren in bent, dan is het een heel logische volgende stap. Ik geef freerunning clinics en doordat ik dat al zes jaar doe, hebben mensen daar geld voor over. Als je iets goed kunt, dan is dat ook wat waard en moet je jezelf serieus nemen en de goede stappen maken. De groei die je doormaakt en de ervaring die je opdoet zijn heel waardevol. Mijn oproep aan mogelijke deelnemers is: ga het gewoon doen!” 

Voor meer informatie en aanmelden zie: www.zomerondernemer.nl ZomerOndernemer is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Tekst: Anneke Flikweert

Meer berichten