zondag 5 juli, 2020 15:57
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Foto: Rianne Hartman-Bakker

‘Maak je vooral niet druk om wat de buren vinden, kies je eigen stijl’

  Zakelijk

Mensen investeren nu graag in huis en interieur

Brouwershaven - Zeker als je meer tijd thuis doorbrengt dan ooit tevoren, gaan je dingen in huis opvallen. Die witte muren zijn eigenlijk toch wel érg smoezelig en saai. En dat theekastje van je tante, is dat nou vintage of gewoon ouderwets?

Niet iedereen weet een huis smaakvol in te richten en soms hebben mensen ook tal van ideeën, maar hoe te kiezen? Yasmin Moerland weet er alles van: als interieurstyliste weet ze wat er allemaal te koop is en daarnaast kan ze goed naar mensen luisteren. “Mensen investeren op dit moment meer dan ooit in hun huis,” vertelt ze. Als assistent-bedrijfsleider bij Decokay Elenbaas Noom in Goes weet ze precies wat er leeft. “Soms is bepaalde verf zelfs lastig leverbaar, omdat er zoveel vraag naar is. Dan krijgen we maar twee potjes uitgeleverd in plaats van zes. Mensen investeren op dit moment ook graag in zonwering: het gaat echt om woongenot.” Naast haar baan bij de woonwinkel pakte Yasmin in de afgelopen maanden haar oude liefde weer op: haar eigen bedrijf in interieuradvies en verkoopstyling blies ze nieuw leven in. “Die twee activiteiten vullen elkaar mooi aan.”

Van zorg naar interieur

Yasmin was als klein meisje al aan het prutsen en knutselen, herinnert ze zich. “In de woonkamer hadden we een grote knutseltafel. Mijn moeder vond dat prima, want zij is net zo creatief. Toch stuurde ze mij, toen ik voor een beroepsrichting moest kiezen, in de richting van de zorg: daar is altijd werk in te vinden. Ik wilde graag de wereld een stukje beter maken, maar het was best zwaar werk. Om mijn creatieve kant weer aan te spreken volgde ik een opleiding bij het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten. Je leert dan een woning zo in te richten dat hij sneller verkocht zal worden. Daar heb ik een paar prachtige voorbeelden van ervaren."

Vooruit kijken

"Ik begon mijn eigen bedrijf in 2013. Ondertussen deed ik een schat van ervaring op: ik werkte eerst bij Pronto en later bij Woonboulevard Poortvliet en volgde een avondopleiding bij het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Nu ik ook mijn eigen bedrijf weer heb opgepakt merk ik dat ik veel relaxter ben: stijlbewust en tegendraads: trends zijn niet zo belangrijk. Ik ben meer aan het vooruitkijken en let vooral op wat iemand leuk of waardevol vindt. Als iemand een schilderij heeft waar hij of zij erg aan gehecht is, verwerk ik dat op een verrassende manier in het nieuwe interieur bijvoorbeeld."

Woonexperts

Voor Leo en Linda Jumelet uit Bruinisse maakte ze een kleur- en materialenplan voor de woonkamer en bovenverdieping. Yasmin: “Voor de bovenverdieping ontwierp ik een inloopkast, waar meubelmaker Emiel Dorst uit Oosterland mee aan de slag gaat: prachtig als je onderling met woonexperts kunt samenwerken. Want op een gegeven moment weet je precies waar je moet zijn voor bepaalde dingen.”

Trends

Op dit moment is de trend ‘bling’- warme kleuren, koper en goud, schakeringen in groen, visgraatparket en stalen deuren. “Mijn advies: maak je vooral niet druk om wat de buren vinden, kies je eigen stijl. En soms heb je een zetje nodig om die te ontdekken. Het gaat om de balans in een interieur. Ik geniet van de communicatie met mensen en dan de vertaling maken naar een ontwerp. Het eindresultaat overtreft dan vaak hun verwachting. Mijn hobby en mijn werk heb ik nu ineen geweven: ik zit vaak ’s avonds op de bank nog heerlijk door Pinterest heen te scrollen voor inspiratie.”
Tekst: Anneke Flikweert

Meer berichten