zaterdag 19 september, 2020 02:21
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Familie de Koning bij de nieuwe installatie
Familie de Koning bij de nieuwe installatie (Foto: Saman Groep)

Zo kiest u een type warmtepomp dat past bij uw woning!

  Zakelijk

Zierikzee - Een warmtepomp zet gratis energie uit lucht, aarde of water om in duurzame warmte of koeling. Hierbij wordt er minder tot zelfs helemaal geen gas gebruikt. Daardoor bespaart u dus behoorlijk op uw gasrekening en draagt u bij aan een schoner milieu. Voordat u een beslissing maakt of een warmtepomp interessant is in uw woning, is het belangrijk te weten welke verschillende mogelijkheden u heeft. De Saman Groep helpt u bij uw keuze. 

All-electric hoge temperatuur warmtepomp (HT)
Een van de nieuwste ontwikkelingen om duurzaam te verwarmen is een volledig elektrische HT warmtepomp, zoals de Daikin Altherma HT. Zoals de naam al aangeeft, kan dit type warmtepomp tot hogere temperaturen verwarmen dan andere typen. Daardoor kan dit type in veel gevallen ook worden aangesloten op bestaande radiatoren en leidingen. Dat is wel zo handig!

All-electric lage temperatuur warmtepomp (LT)
Is uw woning goed geïsoleerd of heeft u een nieuwbouwwoning en wilt u volledig van het gas af? Kies dan voor een all-electric LT warmtepomp, zoals de Daikin Altherma LT Bluevolution. Deze volledig elektrische warmtepomp kan uw cv water tot 55°C verwarmen. Dat is voldoende om door middel van vloerverwarming of lage temperatuurradiatoren uw woning 100% duurzaam en comfortabel te verwarmen en eventueel te koelen.

Hybride warmtepomp
Wilt u uw woning verduurzamen, maar kunt of wilt u niet volledig van het gas af, bijvoorbeeld doordat uw woning niet heel goed geïsoleerd is? Wellicht is een hybride warmtepomp voor u een optie. Dit type warmtepomp wordt naast uw cv-ketel geplaatst of bevat een geïntegreerde cv-ketel. Is de warmtelevering van de warmtepomp niet voldoende, bijvoorbeeld tijdens erg koude winterdagen, dan verwarmt de cv bij. Daardoor verbruikt u minder gas en profiteert u onder alle omstandigheden van comfortabele warmte. Een hybride warmtepomp, zoals de Daikin Intergas Hybride Monobloc produceert bovendien slechts 37 dB geluid!

De beste keuze in uw situatie
De installatie van een warmtepomp is altijd maatwerk, net als het bepalen of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Wanneer u toch nog twijfelt of u wilt overstappen op een warmtepomp, dan kan een nieuwe cv-ketel ook een verduurzaming opleveren. Een nieuwe cv-ketel met een hoog rendement, zoals de Intergas Xtreme stookt zuinig en efficiënt. Daardoor bespaart u al snel 15% op uw energiekosten ten opzichte van een verouderde cv-ketel. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met een warmtepomp in uw woning? Bekijk ons volledige assortiment op onze website of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Saman Groep
Gouwepoort 1
4301 RZ Zierikzee
0111 – 412 647
info@samangroep.nl
www.samangroep.nl

Meer berichten