Afbeelding
Foto: BPD

Tweede fase project De Goede Ree nu in de verkoop

Wonen

Sommelsdijk - Sinds 1 juni is de volgende fase van nieuwbouwproject de Goede Ree in Sommelsdijk in de verkoop. Na een succesvolle verkoop van de eerste fase, is het nieuwe aanbod meer dan welkom in Sommelsdijk. Wie geïnteresseerd is, kan zich tot 14 juni a.s. inschrijven om in aanmerking te komen.

Het is alweer een hele tijd geleden dat verzorgingshuis De Goede Ree werd gesloopt. Maar binnenkort verrijst er op dezelfde plek een mooi nieuwbouwproject dat ontwikkeld en gerealiseerd wordt door BPD Gebiedsontwikkeling en Waal, bestaande uit drie fases. Verkoopmanager Gerwin Oudenes: “De eerste fase was een enorm succes en de bouw is inmiddels gestart. Fase 2a is nu in verkoop, daar komen 21 grondgebonden woningen in drie varianten.” Het borduurt voort op de eerste fase waarin dezelfde woningtypes voorkomen. Dit betreffen de laatste grondgebonden woningen in het plan, want in de laatste fase komt een kleinschalig appartementencomplex. “De verwachting is dat de appartementen eind oktober in de verkoop gaan. In totaal realiseren we dan 77 woningen.”

Duurzaamheid

Zoals in nieuwbouw tegenwoordig gebruikelijk is, is er veel aandacht voor duurzaamheid. Ook bij de Goede Ree is daar goed over nagedacht. “We hebben in fase 1 allerlei duurzame installaties zoals zonnepanelen en warmtepompen gebruikt die in de basis door de kopers werden geleased met een optie tot koop. In fase 2a is dat in de koopsom inbegrepen, goed om te weten voor wie een vergelijking gaat maken. De woningen in fase 2a voldoen aan de huidige BENG-norm als het gaat om duurzaamheid.

Jong en oud

Gerwin verwacht een aardige variatie bewoners in de nieuwbouw. “Er zullen zowel jongere als oudere mensen gaan wonen. Het type Calcar heeft bijvoorbeeld een slaapkamer beneden. Heel geschikt voor de iets oudere doelgroep die er nog niet aan toe is om in een appartement te gaan wonen. De eengezinswoningen worden veel door gezinnen gekocht. De appartementen voorzien we voor de oudere doelgroep, maar het is ook mogelijk dat juist jongere mensen ervoor kiezen.”

Historische plek

Er is veel interesse uit de directe omgeving voor het project, veel mensen kennen de plek en hebben er een binding mee. Het is een historische plek voor het dorp en centraal gelegen. “Het was altijd een heel mooie karakteristieke plek en dat blijft het. Het ontwerp is gemaakt passend bij het dorpse karakter en het straatbeeld. We keken hoe het project zo mooi mogelijk in de omgeving ingepast kon worden. Dat is deze plek ook waard.”

www.nieuwbouw-degoederee.nl

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk