Tennisser Ed Valk
Tennisser Ed Valk Foto: Privébezit

De sporter en zijn club

Sport

Ed Valk (60) speelt vanaf het jaar 2000 tennis bij tennisvereniging Scelveringhe in Renesse. Op de drie banen aan de rand van het dorp spelen de tachtig leden naar hartenlust hun partijen. Tien leden zijn Duitse toeristen die al geruime tijd een vaste plek hebben op Schouwen-Duiveland. “Hier tennissen we totdat we erbij neervallen”, lacht Ed.

De geboren Rotterdammer kwam in 1996 in Renesse wonen. Zijn vrouw bracht hem in contact met de tennisvereniging. “Vanwege mijn werk zat ik altijd maar op de weg, in de auto. Had zelf weinig beweging en ik was stevig en kreeg stijve gewrichten. Ik moest echt tijd maken voor mijn eigen welzijn. Sporten dus. Inmiddels ben ik aan het rentenieren. Mijn bedrijf in de Botlek-haven heb ik verkocht. Ik leverde aan de scheepsbouw. En nu geniet ik van Renesse en tennis.”

Gezelligheid

Valk is regelmatig te vinden op de banen en in het clubgebouw aan de Mauritsweg. “Ik tennis 3 á 4 keer in de week. Daarnaast zit ik in de barcommissie en help ik met allerlei klusjes. Ik speel zowel dubbel als enkel. Eerstgenoemde is vooral voor de gezelligheid. Het enkelspel voor het sportieve. Dan moet je meer naar de bal toe. Uiteraard ligt het aan je eigen spel hoe je beide varianten het beste uitvoert. Ik vind de gezelligheid een belangrijk element. Op de club hebben we één of twee keer per jaar een activiteit. Mosselen eten bijvoorbeeld.”

Vast groepje

Wat Valk ook fijn vindt aan t.v. Scelveringhe is de beschikbaarheid om overdag te kunnen spelen. “Meestal heb ik een vast groepje waarmee ik ga. De gemiddelde leeftijd van onze leden, ook onze Duitse, ligt toch wel rond de zestig jaar. Voor jonge gezinnen wordt in Renesse amper gebouwd. Die trekken dan toch naar Zierikzee toe. Dat is een taak voor de gemeente. Overigens hebben we sinds vorig jaar nieuwe ledverlichting gekregen, waardoor we ook in de avonden kunnen tennissen. Gedurende het hele jaar blijven we actief. We blijven tennissen totdat we erbij neervallen. De dinsdag- en vrijdagavonden zijn clubavonden. Een lidmaatschap voor de duur van een jaar bedraagt iets meer dan 100 euro. Daar krijg je veel sportplezier voor terug.”

Door Gerrit van Loon

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk