Jees van der Linden aan de bal
Jees van der Linden aan de bal Foto: Kees Bin

In de sport-light: Jesse van der Linden

Sport

Jesse van der Linden (23) uit Scharendijke speelt voetbal bij MZC’11 in Zierikzee. In deze tijd is dat meer trainen dan wedstrijden spelen. De blik van de student en horecamedewerker is gericht op de toekomst. Naar het aankomende voetbalseizoen. Naar het onbekommerd kunnen spelen en genieten op en rond het veld.

Op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee is het nog steeds een voortdurende drukte. Met de eigen jeugd en senioren wordt volop getraind en onderlinge wedstrijden gespeeld. Kind aan huis bij MZC’11 is Jesse van der Linden, niet meer weg te denken ook in het eerste elftal. Na afloop van het laatste volledig gespeelde seizoen (2018/2019) werd de verdediger uitgeroepen tot waardevolste speler.

Regiocup

Hoe sleept hij zich door dit seizoen heen, waarin nauwelijks gespeeld wordt? “Wij trainen op de dinsdag en donderdag. Op de zaterdag verschilt dit nog weleens. Er wordt getraind of een onderlinge wedstrijd gespeeld met MZC’11 2. Ik merk aan de trainingsopkomst en intensiteit dat iedereen er weer zin in heeft. Er wordt op goed niveau getraind.” Om toch nog wat competitie en leuke wedstrijden in het verschiet te hebben, bedacht voetbalbond KNVB de Regiocup. Een kleinschalige regionale competitie voor het vervolg van het huidige seizoen. De organisatie staat in de startblokken, maar de Regiocup kan pas starten als maatregelen dit toelaten. Dat was begin mei nog niet het geval.

Veranderingen

“De Regiocup heeft voor MZC’11 geen prioriteit. Wij starten liever de voorbereiding voor het volgende seizoen wat eerder. Voor ons zijn er namelijk wel wat veranderingen volgend jaar. Een nieuwe trainer en twee jongens die terugkomen van hoger niveau. Iedereen start weer op 0 en moet knokken voor zijn plekje. We hebben een leuke voetballende ploeg voor de tweede klasse. Bij uitwedstrijden met die dramatische velden (MZC’11 heeft een kunstgrasveld) wordt er meer van je gevraagd. Als we volwassener worden en wedstrijden leren uitspelen kan het een mooi seizoen worden”, aldus Van der Linden. Hij sluit af met een kwinkslag naar de eilandconcurrent in de tweede klasse. “Slechter dan Bruse Boys zullen we het toch niet doen?”

Door Gerrit van Loon

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk