vrijdag 23 oktober, 2020 23:53
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Foto: PR

In de sport-light…de sporter en zijn club Uitgelicht: Bas Post

  Sport

Bruinisse - Hij speelt een stevig partijtje golf naast zijn volledige baan als internationaal accountmanager en steekt gemiddeld 10 uur per week in deze sport. Bas Post maakt deel uit van het dreamteam, de heren-1 van Golfclub Grevelingenhout, dat voor het vijfde seizoen begint in de hoofdklasse. De club uit Bru is de eerste in de Zeeuwse golfgeschiedenis die promoveerde naar deze hoogste competitieklasse in Nederland.


Bas bevindt zich in de categorie van zeer goede golfspelers. “Ik speel twaalf jaar golf en heb alles al wel meegemaakt maar de motivatie is er nog steeds.” Ondanks zijn relatief jonge leeftijd (26) kan Bas Post bogen op een respectabele erelijst. Hierop staan zeven clubkampioenschappen en vier Zeeuwse titels. Twee keer werd hij Nederlands kampioen met Fourball Betterball, samen met teamgenoot Job Jan Simmelink. Bas heeft het baanrecord op Grevelingenhout (met 67 slagen) en is ook eerder tot sporter van het jaar uitgeroepen op Schouwen-Duiveland. Op het laatstgehouden NK eindigde hij op een twaalfde plaats in de single strokeplay. “Normaal gesproken zou ik met mijn speelsterkte op een veertigste plaats moeten uitkomen. Dan is een plekje in de top twintig zeker prima.”

Toegankelijk

Grevelingenhout beschikt over een prachtige 18-holes golfbaan met een lengte van ruim zes kilometer. De club, die ruim dertig jaar bestaat, is in de breedte populair geworden. “Er is geen drempel meer. De sport is toegankelijker, via introductiedagen en gastlessen vinden steeds meer mensen hun weg naar de club. Hier is ook de derde helft een belangrijk onderdeel van de sfeer.” En: “Er komen zelfs talentvolle spelers van buitenaf die hier op een hoog niveau kunnen spelen.”

Drankje

Als captain is het de beurt aan Bas om na afloop van de wedstrijden te speechen. “Hierbij deel ik dan ons speciale drankje uit (fristi-rum) als er wat bijzonders is gebeurd. Zo vonden we een bal in een boom met de initialen van een topspeler van de tegenstander. Die krijgt de afrekening dan op een ludieke manier gepresenteerd.” De golfers van Grevelingenhout gaan het competitierondje door Nederland weer maken met captain Bas Post als stabiele factor. De man die nooit door de ondergrens zakt. Met zijn favoriete Cruijffiaanse quote in de tas: Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.

Tekst: Joop van der Laan

Meer berichten