Aanzienlijk hogere schadekosten voor gemeente bij jaarwisseling | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Schouwen-Duiveland
zaterdag 23 januari, 2021 02:58
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Aanzienlijk hogere schadekosten voor gemeente bij jaarwisseling

  Samenleving

Tijdens de jaarwisseling op Schouwen-Duiveland is meer schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen dan in de voorgaande jaren. Ondanks een goede voorbereiding van politie en gemeente op de jaarwisseling kon dit niet worden voorkomen. De totale schade bedroeg € 18.576,- , bijna € 13.000,- meer dan vorig jaar.  


Dure objecten vernield

De schade valt onder andere hoger uit doordat er een aantal duurdere objecten zijn vernield zoals twee plaatsnaamborden, een afvalbak in het centrum van Zierikzee en abri’s en fietsenstallingen. Opvallend is dat de vernielingen dit jaar al eerder zijn begonnen. Normaliter gebeurde dat in de laatste drie dagen voor de jaarwisseling, wanneer de vuurwerkverkoop begonnen was. 

Reactie burgemeester 

Burgemeester Jack van der Hoek kijkt met een gemengde gevoelens terug op deze bijzondere jaarwisseling. “Allereerst alle lof voor de voorbereiding en inzet van de hulpverleners, onze boa’s en medewerkers. Maar ook voor de inwoners van Schouwen-Duiveland. Met uitzondering van noodzakelijk politieoptreden in Zierikzee en wat kleine branden zijn grotere incidenten gelukkig uitgebleven. Zorgelijk blijft het gooien van vuurwerk naar de politie en de hogere materiële schade. De oorzaak daarvan moeten we waarschijnlijk zoeken in frustraties rondom de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod. Dat kan echter nooit een excuus zijn om hulpverleners uit te dagen of moedwillig eigendommen van een ander te slopen. Het zou de daders sieren zo sportief te zijn na hun acties de schade te vergoeden.” 

Meer berichten