dinsdag 24 november, 2020 04:50
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Denise Elmendorp verzamelde al heel wat cadeaus
Denise Elmendorp verzamelde al heel wat cadeaus (Foto: Eigen foto)

Denise verzamelt cadeautjes voor de Voedselbank

  Samenleving

Zierikzee - Haar halve woonkamer staat al vol met de leukste cadeautjes voor allerlei mensen: Denise Elmendorp (bijna 21) uit Zierikzee heeft thuis een soort schatkamer van Sinterklaas. Al die showergels, windlichten, kinderspeelgoed en andere luxe of mooie spulletjes verzamelt ze voor cliënten van de Voedselbank. Laatst deed ze een oproep op Facebook en daardoor kwam alles in een stroomversnelling.


Denise had altijd al een groot hart en oog voor anderen. Dat komt ook van pas bij haar werk in de zorg: bij De Duinen van Haamstede. Maar van jongs af aan zette ze zich ook al in voor verschillende acties. Zo zamelde ze, toen ze 14 was, 500 euro in voor KWF Kankerbestrijding, met een bingoactie. “Mijn ouders hielpen me daar toen bij- ik was nog erg jong. Ik heb altijd meegekregen dat je ook om je medemens moet geven. Op school viel me al op dat sommige kinderen nooit nieuwe kleren kregen of alleen een pakje stoepkrijt als verjaardagscadeau.”

Mooie spulletjes inzamelen

Nu door Corona mensen aan de ene kant steeds gemakkelijker hun baan verliezen en anderen tegelijkertijd hun huis gingen opruimen, was één en één al snel twee voor Denise. “Ik keek voor mezelf weleens naar doe-het-zelfspullen op Facebook en ik zag dat sommige mensen hartstikke mooie spullen bij ‘gratis op te halen’ zetten. Als het niet opgehaald werd, zou het naar de stort gaan. ‘Wat zonde,’ zei ik tegen mijn moeder. En zo ontstond het idee cadeautjes voor cliënten van de Voedselbank te gaan inzamelen.” Denise nam contact op met de Voedselbank en leerde zo ook van alles over hun manier van werken. Ze verzamelt cadeautjes voor Sinterklaas, Kerst en ook voor verjaardagen van volwassenen en kinderen. Ze stelt feestelijke pakketjes samen met een geurtje, doucheschuim en leuke aardigheidjes voor mannen en vrouwen en zoekt cadeautjes uit voor alle doelgroepen: van baby tot senior.

Mensen blij maken

Denise kreeg na haar oproep voor spulletjes op Facebook veel leuke reacties én leuke dingen aangeboden. “Ik doe dit niet om een schouderklopje te krijgen, maar het is zo mooi om mensen blij te maken,” zegt ze. Haar vader en vriend helpen met ophalen over heel het eiland, maar het gemakkelijkst is het wanneer mensen dingen bij haar in Zierikzee afgeven, in overleg. Leuke, hele, onbeschadigde en ongebruikte spulletjes zijn welkom. Op de Facebookpagina van Denise Elmendorp is meer informatie te vinden. Contact opnemen kan via Facebook Messenger of via deniseelmendorp1999@gmail.com.

Door Anneke Flikweert

Meer berichten