maandag 30 november, 2020 00:12
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Foto: Maartje Brockbernd

Middelburg heeft hoogste aantal Hersenstichtingcollectanten van Zeeland

  Samenleving

De gemeente Middelburg heeft 137 Hersenstichting-collectanten. Dit is het hoogste aantal collectanten van de provincie Zeeland. De gemeentes Terneuzen en Veere staan op plek nummer twee en drie. Nieuwe aanwas van collectanten blijft in heel Zeeland nodig om geld op te halen voor onderzoek naar hersenaandoeningen.  


“Afgelopen collecteweek werd in de provincie Zeeland 61.636,82 euro opgehaald”, zegt Andreas Tober, woordvoerder bij de Hersenstichting. “Namens de vier miljoen Nederlanders die een hersenaandoening hebben danken wij alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. In de komende collecteweek hopen we de opbrengst te verhogen en om dit te bereiken hebben we meer collectanten nodig. Want hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Het raakt ons vroeg of laat allemaal. Hoe meer collectanten er zijn, hoe meer mensen met een hersenaandoening we uiteindelijk kunnen helpen.” Met de opbrengst investeert de Hersenstichting in baanbrekend onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg. 

Huidige collectanten per gemeente
In 2020 collecteerden 857 mensen uit Zeeland voor de Hersenstichting. Gezamenlijk hebben ze toen 61.636,82 euro bijgedragen aan de totale collecteopbrengst van ruim 1,5 miljoen euro. De drie gemeentes van de provincie Zeeland die op het moment de meeste collectanten hebben, zijn in onderstaand overzicht af te lezen.

De collecteweek 2021 is van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari 2021. Ruim 19.000 vrijwilligers lopen door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenaandoeningen. Wilt u zich ook inzetten voor mensen met een hersenaandoening? Word dan collectant of maak een online collectebus aan en collecteer virtueel. Kijk voor meer informatie op: www.hersenstichting.nl/collecte  

Meer berichten