Brouwersdam
Brouwersdam

Een bruisende sportzomer op de Brouwersdam bij het Zeil- en Surfcentrum

Recreatie & Ontspanning

Brouwerdam – Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam en het gebied eromheen is met recht een echte surfhotspot te noemen. Op deze plek bruist het en is altijd wel iets te beleven. Slecht weer bestaat hier bijna niet. Je kunt er een hele dag doorbrengen met de familie. De een gaat surfen, de ander geniet op een terrasje in de zon, de kinderen gaan van de waterjump en de laatste struint lekker rond in de shop. En als je wilt kun je ook nog eens blijven slapen in een beachlodge. Kun je vrije tijd beter invullen dan op deze manier?

Rick Jendrusch (marketing en events) en Carlijn Pijl (media en vormgeving) van het Zeil- en Surfcentrum zijn blij dat er na de lastige coronatijd nu weer een gezellige drukte is. Rick: “We weten nog niet wat het seizoen precies gaat brengen. Het gedrag van de mensen is een beetje veranderd, ze spelen op safe en boeken vakanties op verschillende plekken. Wat we wel merken is dat het overheersende gevoel is dat je het ervan moet nemen nu het kan. Niet gek dus dat de drukte toeneemt.”

Buiten genieten

In 2017 werd er een gloednieuw surfcentrum neergezet dat de watersporter op alle vlakken bedient. Eten, drinken, surfen, shoppen en overnachten. Het kan allemaal op deze waanzinnige plek. Wanneer je overnacht in een beachlodge heb je geen keuken, maar dat is ook niet nodig volgens Carlijn: “Je moet hier zoveel mogelijk genieten van buiten. Voor ontbijt, lunch en diner kun je terecht in ons restaurant. Verder is er ontzettend veel te doen. Wat ik zelf heel gaaf vind, is dat je ’s ochtends zo vanuit je lodge op de sup het water op kunt. Dat is toch waanzinnig?”

Activiteiten

Zoals veel (surf)gasten zullen bevestigen, is de Brouwersdam een unieke plek. Zelfs professionals komen hier graag om te trainen. Rick: “Er zijn hier geen hoge gebouwen, de wind is heel stabiel. Doordat het als het ware afgesloten is, is het heel veilig. En het is zout water, waardoor je meer drijfvermogen hebt. Dat surft net lekkerder dan zoet water.” Het windsurfen vormt dan ook de basisactiviteit bij het surfcentrum. Je kunt er terecht voor lessen (al vanaf 5 jaar oud) en de huur van materiaal. Voor de komende tijd staan er ook een aantal andere activiteiten op de planning. Carlijn: “Op 10 augustus is er de sunset waterjump clinic, in groepjes ga je met een instructeur aan de slag. Het is voor jong en oud, als je maar kunt zwemmen. Dan hebben we op 4 en 14 augustus de sunset sup tour. We gaan dan met een groep een route suppen over het Grevelingenmeer om te genieten van een mooie zonsondergang. Met onderweg een hapje en een drankje. En iedere woensdag kun je sowieso meedoen met de BBB training en/of work-out.”

Wintersportshop

Voor de komende winter staat er een nieuw avontuur op de planning voor het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Vanaf 15 oktober kun je er namelijk ook je wintersportoutfit bij elkaar shoppen. Rick licht de plannen toe: “Veel van onze instructeurs zijn in de winter ski- of snowboardinstructeur, dus de kennis en ervaring is in huis. We krijgen een groot assortiment van kwalitatief hoogwaardige producten: van ski’s tot kleding. Daarnaast gaan we bootfitting aanbieden: skischoenen die helemaal gemaakt zijn voor jouw voet. En met de rollerband die er geplaatst wordt, kun je ze direct uitproberen en eventueel les krijgen voor een goede voorbereiding.” Het team heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging. “De watersport blijft uiteraard de hoofdactiviteit, maar dit is wel een heel mooie aanvulling voor het winterseizoen.”

www.brouwersdam.nl

Brouwersdam
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk