Afbeelding

Manege Oostmoer verwacht een drukke zomer

Recreatie & Ontspanning

Stad aan ‘t Haringvliet – De afgelopen periode hebben ze bij Manege Oostmoer de tijd genomen om enkele vernieuwingen en uitbreidingen door te voeren. Nu alles weer mag, plukken ze de vruchten van de extra ruimte.

Henk jr. “Vorig jaar hebben we de eerste lockdown waargenomen om het horecagedeelte helemaal te vernieuwen. Alles eruit en mooi aangepast naar de behoeften van deze tijd. Na die eerste lockdown merkten we wel dat de behoefte van mensen was veranderd. Er kwam meer vraag naar privélessen en ruimte om extra te oefenen voor wedstrijden.” De manege had al vier buitenbanen en twee binnenbanen. Het idee voor een derde binnenbaan zat al ergens in het achterhoofd. “We wilden al langer een derde baan binnen en konden de capaciteit goed gebruiken.”

Vliegende start

Dus in oktober werd gestart met de voorbereidingen. Toen kwam in december de tweede lockdown en dat gaf wel wat onzekerheid. “We dienden de vergunning in net toen alles weer dichtging, dat was best spannend. Maar we vonden dat we toch door moesten zetten. En dat hebben we ook gedaan.” Het resultaat was dat er in mei een gloednieuwe binnenbak in gebruik genomen kon worden. Henk is blij dat ze dat toch gerealiseerd hebben. “We hebben een vliegende start gemaakt en zijn hiermee minder afhankelijk van het weer. Dat geeft rust en zekerheid. We blijken door die ruimte extra dingen te kunnen doen die we niet verwacht hadden.” 

Zomerkampen

De manege draait weer als vanouds en ook de zomerkampen gaan deze zomer door. Vanaf 19 juli komen zes weken lang iedere week zo’n dertig kinderen genieten van een kampweek  op de manege. Een kamp duurt van maandag tot en met zaterdag en bestaat onder andere uit twee uur paardrijden per dag. Henk: “Wij vinden het heel leuk om die kinderen op de manege te hebben. Het geeft gezellige drukte. Er was echt een stormloop op de kampen. Mensen gaan toch wat minder op vakantie. Ouders willen toch iets leuks doen met (of voor) hun kinderen. We merken ook dat er extra vraag is naar privélessen. Ja, wij verwachten een behoorlijk drukke zomer.”   

www.manegeoostmoer.nl

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk