dinsdag 4 augustus, 2020 16:52
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Wilma en haar dochter in de pluktuin
Wilma en haar dochter in de pluktuin (Foto: © Sam Fish)

Pluk je eigen boeket bij Pluktuin Bloemenliefde

  Recreatie & Ontspanning

Ouddorp - Wie kent er niet de uitdrukking ‘bloemen houden van mensen’? Inmiddels is die slogan vervangen door Gek op bloemen! Bloemen blijven altijd leuk. Je huis gaat er lekker van ruiken, de kleuren zijn mooi. Maar wat nóg leuker is dan een bosje ophalen bij de bloemist, is hem gewoon lekker zelf plukken en samenstellen! En dat kan gewoon op ons eigen eilandje in Ouddorp.

In 2014 opende Wilma Tanis Pluktuin Bloemenliefde in Ouddorp. Ze had altijd in de bloemist van haar ouders gewerkt, maar zij stopten ermee. “Ik zat er nog aan te denken om hem over te nemen, maar mijn man is bloemenkweker en ik zag op internet een aantal pluktuinen voorbij komen. Dat leek me toch ook wel heel erg leuk,” vertelt ze. “Ik had daarom bedacht om een bloemenatelier te starten, waar mensen speciale bossen kunnen bestellen. En dan de pluktuin ernaast.” Maar dat liep anders dan gedacht.

Pluktuin

Inmiddels is de pluktuin populairder dan ‘ernaast’. “Mensen komen gewoon af en aan als ze daar zin in hebben,” vertelt Wilma. “De pluktuin is heerlijk rustgevend. Mensen kunnen genieten van de bloemen, ze kunnen zelf een mooie bos samenstellen. Lekker genieten van de tuin, zonder zelf iets aan het onkruid te moeten doen. Wat wil een mens nog meer?”

Jong en oud

“Er komen ook wel eens groepjes vriendinnen of collega’s,” vertelt Wilma. “Ze willen dan een bosje bloemen plukken en dan doen we er natuurlijk ook een drankje bij. Dan maken we er een gezellige ervaring van.” Daarnaast geeft ze ook workshops in de pluktuin. Maar nu moet je zeker niet denken dat de pluktuin alleen leuk is voor volwassenen. “Kinderen vinden het super,” zegt ze enthousiast. Als je kijkt, mijn dochter is hele dagen in de tuin te vinden. Dan vult ze weer een emmertje met bloemen om een vaasje te vullen. En we hebben zo nu en dan een plukmiddag speciaal voor kinderen. Ze mogen dan een vaasje vullen of een bloementaart maken met oase. Dat vinden ze altijd hartstikke leuk.”

En om de ervaring af te maken kun je ook je kinderfeestje vieren in de pluktuin. “Dan doen we er wat drinken bij en natuurlijk wat lekkers. Een cupcake bijvoorbeeld, of een zakje snoep.”

Zelf doen

Zijn jouw (misschien niet zo) groene vingers ook gaan kriebelen? Ga dan zeker een keer langs in de pluktuin! Ze zijn van dinsdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 16.30 uur. Veel plukplezier!

Tekst: Sam Fish

Meer berichten