Elmer maakt nog een laatste ronde
Elmer maakt nog een laatste ronde Foto: Louius van Boven

Na zes jaar inzamelen stopt Elmer er nu echt mee

Persoonlijke verhalen

Jonge ambassadeur Elmer zamelde mobieltjes in voor Stichting Opkikker

Burgh-Haamstede - In elk huishouden liggen ze nog wel ergens in een la: oude mobieltjes voor het geval je huidige telefoon stukgaat of kwijtraakt. En vervolgens blijven die telefoons daar jarenlang liggen. Elmer van Boven (15) uit Burgh-Haamstede zamelde de afgelopen zes jaar trouw mobieltjes en cartridges in, voor Stichting Opkikker.

“Inmiddels gaat Elmer een nieuwe fase van zijn leven in,” vertelt zijn moeder Liesbeth. “Hij loopt nu stage bij een hovenier en denkt na over zijn vervolgopleiding en toekomstig beroep. Het is nu echt een moment om een punt achter de inzameling te zetten: op 16 mei gaan we voor de allerlaatste keer alle mobieltjes en cartridges inleveren, tijdens de jaarlijkse Ambassadeursdag.”

Opkikkerdag
Bij Elmer werd toen hij 1 jaar oud was retinoblastoom ontdekt: een vorm van kanker in het netvlies van het oog. Hij werd in het VU in Amsterdam behandeld. Elmer heeft nu zicht in één oog en zijn aangetaste oog is vervangen door een kunstoog. Toen hij vier jaar werd, kreeg hij een Opkikkerdag aangeboden. Liesbeth van Boven: “Dat hoeft voor ons niet, dachten we, maar Stichting Opkikker drong erop aan dat we het tóch zouden doen, voor Elmer. Ze wilden precies weten wat hij leuk vond en het hele gezin mocht meegenieten, compleet met opa en oma. Elmer kreeg de dag van zijn leven in de Eemhof en mocht alles doen waar hij van droomde, zelfs in een brandweerauto rijden. Het was echt een dag om je ziek zijn te vergeten. Daarna wilde Elmer als ambassadeur van Stichting Opkikker ook wat terug doen, om ook anderen zo’n mooie dag te kunnen bezorgen.”

Opvolger gezocht
Elmer zamelde in de afgelopen zes jaar 2240 mobieltjes in voor Stichting Opkikker en 775 cartridges. Met andere acties, zoals statiegeld inzamelen, haalde hij nog eens €3950,- bij elkaar. Een prestatie om trots op te zijn. “Het mooie is dat alles ‘in natura’ bij elkaar gekomen is: er is nooit om geld gevraagd,” legt moeder Liesbeth uit. “We willen alle bedrijven, instanties en inwoners van Schouwen-Duiveland die in de afgelopen jaren ons hebben geholpen met inzamelen hartelijk bedanken.” Het zou fijn zijn als iemand het stokje van Elmer overneemt, zodat de inzameling van mobieltjes voor Stichting Opkikker door kan blijven gaan op ons eiland. Voor meer informatie zie: www.mobieltjesactie.nl

Tekst: Anneke Flikweert

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk