Afbeelding

Schouwen- Duivelandse leerlingen aan de slag in het groen op Boomfeestdag

Natuur

Wilgen knotten, elzen snoeien, elzenmeten afzetten, een excursie naar de boswachterij en nog veel meer. De leerlingen van 19 basisscholen op Schouwen-Duiveland zijn er tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 18 maart druk mee. Na het officiële startsein door burgemeester Gerard Rabelink en kinderburgemeester Josefien van der Meer om 9.00 uur bij de begraafplaats Vredehof aan de Oude Zandweg in Burgh-Haamstede gaan ongeveer 450 leerlingen aan de slag met het opknappen van het groen. Dit gebeurt op verschillende plaatsen op Schouwen-Duiveland.

Veel leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Schouwen-Duiveland gaan deze dag wilgen knotten, een favoriete bezigheid voor veel jongeren. Bij het Transferium staat het snoeien (afzetten) van elzenmeetjes op het programma. De Helcherseeschool uit Scharendijke en De Schoener uit Brouwershaven gaan dit jaar op excursie in de boswachterij. Dit doen zij onder leiding van een gids. Weer andere basisschoolleerlingen gaan in het Krekenbos bij Ouwerkerk het groen uitdunnen om de plek geschikt te maken voor vlinders. De Stichting Landschapsbeheer Zeeland stelt hiervoor zaagjes en ander gereedschap beschikbaar. De leerlingen van de ds. Joh Bogermanschool (Oosterland) en de Pieter van Dijkeschool (Bruinisse) gaan op bezoek bij fruitbedrijf Houtekamer.

Het thema van deze 64e editie is ‘Bomen geven energie’. Het belang van voldoende bomen is een actueel onderwerp in de klimaatdiscussie. Bomen zuiveren de lucht, leveren zuurstof en zorgen voor verkoeling en een gezondere leefomgeving voor mens en dier. De jaarlijkse Boomfeestdag is een goede aanleiding om kinderen te laten ervaren hoe belangrijk bomen zijn voor ons dagelijks leven. Tijdens deze dag worden er daarom 500.000 bomen geplant.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk