Afbeelding

Europese subsidie beschikbaar voor lokale initiatieven

Financieel

Voor lokale initiatieven en goede ideeën die de leefbaarheid in Zeeland verbeteren en/of de economie versterken is Europese subsidie beschikbaar. Tot 24 juli 2020 kan een beroep gedaan worden op LEADER-subsidie. Er is nog ongeveer € 840.000 euro beschikbaar.

LEADER is een onderdeel van het Europese programma voor plattelandsontwikkeling (POP3) en is beschikbaar voor lokale initiatieven in Zeeuws-Vlaanderen en regio Midden- en Noord-Zeeland. Initiatieven voor Midden- en Noord-Zeeland moeten onder andere aansluiten op samenwerking in de vrijetijdseconomie. Voor Zeeuws-Vlaanderen gaat het onder andere om (landbouw) producten uit Zeeuws-Vlaanderen. De andere thema's zijn te vinden op www.zeeland.nl/leader.  

Inwoners opgelet

Bijzonder aan deze subsidie is dat die toegekend wordt aan kleinschalige initiatieven van inwoners, stichtingen, dorpsraden en stichtingen. Ook (groepen) ondernemers, verenigingen, belangen- en maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen. Meer informatie over de subsidie, eerder verstrekte subsidies en het aanvragen ervan is te vinden op www.zeeland.nl/leader.

Kruidenproducten en fruitteeltmuseum

Er worden al veel mooie initiatieven gerealiseerd met LEADER-subsidie. Denk bijvoorbeeld aan het Productie- en ontwikkelingscentrum voor kruidenproducten in Groede en Aardenburg Ontdekt. Midden- en Noord-Zeeland ontving subsidie voor onder andere het Cultuurcentrum Nicolaaskerk Kortgene en de tuinbeleving van het Fruitteeltmuseum.

Diana van Damme-Fasseart, wethouder in Hulst, en burgemeester Gerben Dijksterhuis zijn de voorzitters van de twee Lokale Actie Groepen van LEADER. Van Damme- Fasseart: "Iedereen met ideeën voor een fijn leefklimaat in onze provincie roepen we op te kijken of een LEADER-subsidie het idee kan helpen uitvoeren. Zo maken we onze regio nog aantrekkelijker."

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk