zaterdag 8 augustus, 2020 20:12
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland

Anywave Wintereditie 2019 in Brogum

  Evenement

Buiten is het koud en daar knappen de balken in het kampvuur. Binnen doet de muziek de muren bollen. Jawel, het is weer Winterwave. Met dit jaar zelfs twee topbands!

Toffe Haan

De  Rotterdamse formatie Toffe Haan speelt Nederlandstalige powerpop. Zelf noemen ze het kleinkunst, maar dan groots gebracht. Eerlijk zijn ze ook: Wie het budget niet heeft om kaartjes voor De Dijk of Blof aan te schaffen, is met Toffe Haan in één keer klaar. Deze jongens hebben de stijlen van beide bands samengesmolten tot één geluid, waar je ook nog iets van de Amazing Stroopwafels in terughoort.

PEER

Je mag spelen in de legendarische Cavern Club in (denk Beatles) Liverpool. Je wordt gevraagd voor Concert at Sea, NPO Radio 2, NPO Radio 3 en DWDD. En tenslotte gebruikt Mercedes AMG je muziek voor een reclamecampagne met F1-kampioen Lewis Hamilton. Dan heet je bandje PEER en mag je ook gewoon naar Winterwave in Zierikzee.  Het geheim: PEER brengt een mix van energieke Indierock met aanstekelijke Britpop. En dat is lekker!

Potential Wonder 

Van poppy folk tot stoner rock en van reggae tot synthesizer madness. Potential Wonder heeft voor ieder wat wils in huis. De band won de challenges RegioRuis en Spectra en schreef onlangs een aantal nieuwe nummers. ''Dat potential in hun naam mag je wel schrappen," oordeelt de recensent van VPRO's 3 voor 12. 

De Verwarring

De Verwarring is een band rond de Zeeuwse bassist, zanger en tekstschrijver Marien Hogerheijde.  Gitarist Michiel de Haan en drummer Willem van Dijk maken er een rocktrio van.  Muzikaal zijn de drie beïnvloed door de jaren tachtig. De poëtische teksten in het Nederlands en de krachtige stem van Marien dragen bij aan het eigenwijze geluid van De Verwarring.

Equal Status

Zet zeventig Schouwen-Duivelanders bij elkaar en je zal zien dat Equal Status op het podium staat. Deze lokale Status Quo-coverband treedt erg vaak op en dat is te horen. Hold you back, Rain en Roll over lay down; het komt er allemaal vlot en gemakkelijk uit.  Meerstemmige zang, strakke ritmes en herkenbare gitaarriffs. Niet praten, maar spelen luidt het terechte motto van deze band. 

Nameless

Nameless is een vijfkoppige rockband uit Vlissingen. De jonge (allemaal onder de 21 jaar) muzikanten behaalden de tweede plaats bij de Kunstbende 2019. Ze stonden in de finale van Regioruis en speelden vorig op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Nameless doet dit  jaar mee aan het landelijk coachingsprogramma Popsport NL.

Band Be Four You

Deze Schouwse coverband speelt diverse Top40-nummers maar brengt ook een eigen interpretatie van 60-,70-,80- en 90er jaren muziek. Bohemian Rapsodie van Queen is één van die nummers. De vijf leden van Band Be Four You doen mee aan de talentencompetitie Regioruis.

Agenda:

Wanneer: zaterdag 14 December

Aanvang: zaal open 14:30 uur (einde is 02:00 uur).

Waar: Brogum (Zierikzee)

Tickets/informatie: www.brogum.nl

Meer berichten