Jaap Boiten van de Schouwse Bijlesplek
Jaap Boiten van de Schouwse Bijlesplek Foto: Privébezit

Schouwse Bijles plek biedt jongeren helpende hand

Educatie

Burgh-Haamstede – Jarenlang verzorgde Jaap Boiten in de regio Rotterdam bijlessen en huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Inmiddels is hij met pensioen en definitief samen met zijn vrouw Annemieke neergestreken in Zeeland. De Schouwse Bijlesplek zag deze maand het levenslicht.

Enkele jaren geleden verhuisden Jaap en zijn vrouw naar Burgh-Haamstede. En al is hij nu officieel met pensioen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het idee om ook hier bijlessen te gaan geven, bleef borrelen. “Het overgrote deel van mijn werkzame leven was ik in loondienst en voornamelijk met marketing bezig. Denk hierbij dan aan telemarketing, direct marketing en marketing services. In 2011 werd ik zelfstandig ondernemer en begon ik in Capelle aan den IJssel met mijn eigen bedrijf de Huiswerkplek. Mijn droom werd daarmee verwezenlijkt. Het bleek een succes.”

Niet achter de geraniums

In de zomer van 2020 droeg Jaap de Huiswerkplek en haar gedachtengoed over aan twee jonge enthousiaste studenten. Zij zetten nu de Huiswerkplek succesvol voort. Afscheid van de Huiswerkplek bood wel ruimte om in Zeeland iets anders op te zetten. “Omdat ik nu na mijn pensionering zeker niet ‘achter de geraniums’ wilde gaan zitten en omdat ik nog steeds mijn bijdrage aan de maatschappij wilde blijven leveren, heb ik de Schouwse Bijlesplek opgericht. Ik heb het vermoeden dat er in (de kop van) Schouwen-Duiveland vast wel kinderen zijn, die over bepaalde vakken wel meer willen weten, maar daarvoor dan lang niet altijd ver van huis willen gaan.” De Schouwse Bijlesplek koppelt kinderen aan de juiste bijleshulp en maakt voor velen leren weer leuk.

Oud helpt jong

Wat de Schouwse Bijlesplek betreft is het helpen van de leerlingen van het Voortgezet Onderwijs voor Jaap een heel belangrijke en de primaire doelstelling. “Maar een goeie tweede is zeker ook de mogelijkheid voor ouderen om in deze tijd een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan al die jonge volwassenen, die door de corona in zo’n rare situatie zijn terechtgekomen,” voegt hij toe. “Ik ben me ervan bewust dat we ons op dit moment zo min mogelijk moeten bewegen en als het kan ons thuis amuseren. Alleen straks, als ook alle contactberoepen weer hun werk mogen gaan doen, dan is het fijn om ook met bijlessen en zo in de praktijk te kunnen starten.” Kijk ook op www.deschouwsebijlesplek.nl

Door Mariska den Hartog

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk