zaterdag 4 april, 2020 00:30
Logo rondomvandaag.nl/schouwen-duiveland
Djaz, Lindsy en Dione bezig met het afvalspel.
Djaz, Lindsy en Dione bezig met het afvalspel. (Foto: Anneke Flikweert)

Bruinisse weer een beetje schoner door scouting

  Educatie

Scouting van Bruinisse doet meer dan je denkt

Bruinisse - Sinds 2016 heeft de Prinses Margrietgroep, de scoutinggroep in Bruinisse, een prachtig nieuw clubgebouw en dat maakt het extra leuk voor jong en oud om mee te draaien. Het gaat goed met de Scouting in Bruinisse. Op dit moment zijn er bijna 80 leden. Ze komen niet alleen van Schouwen-Duiveland, maar uit de wijde omgeving.

Op zaterdag is het helaas niet altijd mooi weer, maar dat mag de pret niet drukken. “We hebben gevraagd of iedereen zijn regenjas dit keer meeneemt,” lacht voorzitter Jeroen Appel. De Welpen- tussen de 7 en 10- samen met de Scouts- tussen de 10 en 14 jaar- gaan op stap en doen opdrachten rond het thema ‘afval.’ Het is een hechte groep. “Vrijwel iedereen is hier op zaterdag te vinden,” vertelt Jeroen. Vanaf vijf jaar kunnen kinderen al lid worden.

Verkeerd beeld
Djaz, lid van de Scouts, heeft voor deze zaterdag bedacht dat ze Bruinisse weleens wat schoner kunnen maken en leidster Arjanne zorgde voor grijpers en zakjes. “Heel veel mensen hebben een verkeerd idee van wat we bij de scouting doen,” vertellen Djaz en Lindsy. “Ze denken dat we alleen maar dingen buiten doen, maar we doen ook vaak dingen binnen, zoals kookwedstrijden.” Djaz vindt verstoppertje spelen het állerleukst, vooral bij een uitwisseling in een ander scoutinghuis. Lindsy houdt van koken en bakken. “Dit jaar maken we Mexicaans eten, we moeten alleen nog een nagerecht bedenken.”

Opdrachten
De opkomst start in een kring, met een gezamenlijke yell en springen. De scouts doen verschillende opdrachten waarbij ze bedenken hoe lang het duurt voor bepaald afval verteerd is en hoe je het weg moet gooien. Een chipszakje, hondenpoep, een plastic drinkflesje. Vervolgens trekken de scouts erop uit door Bru en proberen ze ondanks de stevige wind alle sigarettenpeuken, blikjes en andere troep in hun plastic zakje te mikken. “Ik vind de scouting heel leuk,” vertelt Welp Dione. “Eerst vond ik het spannend, maar toen ik een paar keer geweest was ging ik het steeds leuker vinden.” Een uur en een paar vuilniszakken vol troep later is het tijd voor warme chocolademelk. Bru is weer een beetje schoner. Meer informatie: scoutingbruinisse.nl Aanmelden kan door je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum te mailen aan info@scoutingbruinisse.nl

Tekst: Anneke Flikweert

Meer berichten